Hernádi Judit Szegedre költözik

A Szegedi Szabadtéri Játékok produkciójában, A víg özvegyben lép fel a népszerű színésznő, aki a fesztivál elmúlt éveinek egyik legnagyobb sikerében, a Csárdáskirálynőben lenyűgözte a közönséget. Idén újra operett-szerepben láthatjuk őt a Dóm téren: az egyik Konzulnét alakítja a Lehár-darabban.

herndiHernádi Judit

 

„Először tizenhat évesen tett rám fantasztikus hatást a helyszín atmoszférája, akkor még nézőként – emlékszik vissza a művésznő. – Persze már akkor elképzeltem, milyen lehet azon a hatalmas színpadon állni. Aztán 1985-ben ez meg is történt: akkor a gonosz mostohát alakítottam a János vitézben."

Hernádi Judit elsőre igent mondott az idei felkérésre. „Jó dolog a részesévé válni egy ilyen nagyszabású előadásnak. Nem szerepeltem még soha pályám során A víg özvegyben, nagyon régen láttam magát a darabot is, így biztosan izgalmas élmény lesz."

A rendezőt, Kozma Pétert és munkásságát nem ismeri, hiszen a fiatal tehetség az Egyesült Államokban dolgozik jó pár éve. „Kutattam egy kicsit a neten a fellelhető információk között. Mindenképpen motivációként hat rám, ha új emberrel dolgozhatok. A kíváncsiság nagy bennem. Ráadásul hízelgő, ha egy külföldön tevékenykedő magyar rendező azt mondja: szeretne velem dolgozni."

A produkció mellett a művésznő természetesen azt is nagyon várja, hogy a nyári melegben, kellemes társaságban múlathassa az időt. Szívesen emlékszik vissza a hajnalig tartó beszélgetésekre, az izgalomra a különös, szabadtéri premier körül. A Szegedi Szabadtéri Játékok hagyományaihoz híven Hernádi Judit szakmailag kitűnő és a közönség által is nagyra becsült, szeretett színészekkel lép színpadra júliusban.

Haumann Péter, Molnár Piroska és Bajor Imre lesznek többek között partnerei A víg özvegyben.

 

Az előadásra szóló jegyeket már árusítják a REÖK-ben található Fesztivál Jegyirodában – itt üdülési csekkért is – és az ismert jegyértékesítő helyeken.

süti beállítások módosítása