Aradon a temesvári Prah

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház március 29-én 17:00 és 20:00 órától az Aradi Kamaraszínházban mutatja be az idei debreceni DESZKA Fesztiválon is megfordult Spiró György Prah című kétszemélyes darabját.

 

Prah_Foto-Biro_Marton_2

A tavaly októberben bemutatott keserű vígjáték két szereplője, a Férfi és a Nő, azaz Dukász Péter és Szász Enikő, egy átlagon aluli életszínvonalon tengődik, majd hirtelen hatalmas szerencse éri őket: megnyerik a lottófőnyereményt. „Hogyan viszonyulnak ők ehhez a dologhoz, milyen emberi változást jelent ez bennük? E viselkedési formákat kutatjuk mi. Az emberben, ha egy váratlan fordulat következik be az életében, megjelenik a félelem, szinte leltárt készít, feltérképezi a vele történt dolgokat. Hősei lebontják izig-vérig az együtt töltött időt és az egy nagy titok, hogy ők hogyan bírkóznak majd meg ezzel, vagy inkább saját magukkal - ennek a történetét fogja látni a közönség." – vallja a darab rendezője.

 

Prah_Foto-Biro_Marton_22

 

Mindkét előadásra jegyek a helyszínen, egy órával az előadás előtt kaphatók. Felhívjuk az Aradi Kamaraszínház bérleteseinek figyelmét, hogy a 17:00 órától kezdődő produkciót a diákbérleteseknek ajánlják, 20:00 órától pedig a Kamarabérletes nézőket várják.

 

 

Prah_Foto-Biro_Marton_4

 

fotók: Bíró Márton
forrás: Csiky Gergely Állami Magyar Színház


süti beállítások módosítása