Kamaraszínházi esték a Stefánián

A Honvéd Kulturális Központ "Kamaraszínházi esték" elnevezéssel újabb igényes szórakozási lehetőséggel bővíti rendezvényeit. Az első előadás alkalmával Gogol - Az őrült naplója c. művét tekintheti meg a nagyérdemű. A darabot Horváth Csaba rendezte, Popriscsin szerepében pedig Körtvélyessy Zsoltot láthatjuk, aki a társaság művészeti tevékenységének tervezésében és szervezésében is aktív szerepet vállal. 

gogolGogol

 

 

A többek között Déryné- és Jászai Mari-díjas Körtvélyessy Zsolt nem először adja elő az egyszemélyes tragikomédiát. Elmondása szerint Darvas Iván csodálatos előadása ösztönözte a mű első bemutatójára, melyre 1992-ben került sor a Nemzeti Színházban.

 

 

Az_rlt_zsolt_portre01Körtvélyessy Zsol t - Az őrült Popriscsin szerepében

 

 

Azóta majdnem húsz év telt el, több színházat töltött meg zsúfolásig, de a mű mára sem vesztett aktualitásából. Az emberi kiszolgáltatottság, a hatalom és az ember viszonya a jelenkor embereiből is képes kiváltani az empátiát.

 

 

8266_10_2539_2

 

 

Körtvélyessy Zsolt pályája során számos férfias karaktert formált meg, ezen alakítása viszont egy sokkal mélyebb, változatosabb színészi játékot igényel. Érzelmi hullámvasútba ültetve hol harsány kacagásra, máskor orr- és szemtörölgető szipogásra készteti a publikumot.

 

 

8266_10_2539_1

 

 

Aki díszes kellékektől zsúfolt előadásra számít, az csalódni fog, a színész a sokak által méltatott üres térben sziporkázik. A megalázkodásnak olyan skáláját mutatja fel, amely rövid időn belül lehetetlenné teszi, hogy a szemlélő másra fókuszáljon. A kívül és belül problémájának megoldása olyan őrlődő harcot jelent, amelybe székünkben ülve garantáltan belefeledkezünk.

 

 

8266_10_2540_2

 

 

------------

Kamaraszínházi esték I. – Gogol: Az őrült naplója

A bemutató időpontja: 2011. március 26., szombat 19:00

Helyszín: Honvéd Kulturális Központ, 1143 Budapest, Stefánia út 34-36.

Honvéd belépő: 1600 Ft

Vendég belépő: 2000 Ft

 


Fotó és forrás: Honvéd Kulturális Központ

süti beállítások módosítása