Kálmán Imre kult-operettje utoljára látható a Budapesti Operettszínházban!

Hogy miért oly népszerű Kálmán Imre a XXI. században? Mert mindmáig érvényes és izgalmas témákkal foglalkozik, zenéjében pedig ma is divatos módon ötvözi a legkülönbözőbb elemeket. A Bajadérban például az egzotikus, indiai dallamokat az amerikai jazzel, a "majdnem" operát a könnyűzenével! A szerző mágikus kult-operettje utoljára látható a Budapesti Operettszínházban április 29-én, 30-án, illetve május 1-jén!

Bajader-szabodavid_kekovacsmarabodibarbaraesa-tanckarSzabó Dávid, Kékkovács Mara, Bódi Barbara és a tánckar

 

A Kelet, s azon belül India amúgy is elvarázsol, s kalandra csábít valamennyiünket! A Bajadérban a sikeres párizsi színésznő vív szerelmi csatát egy indiai trónörökössel. Kölcsönösen bűvölik egymást, akárcsak a nézőket a mágikus zene, a látvány, a humor, a táncok, s szertartások.

Az előadás különleges ünnepe a magyar operett-játszásnak! A közönség kedvencei, a zenés színpad valódi sztárjai lépnek fel benne, nem érdemes kihagyni az utolsó előadásokat!

Bajader-eskuvoijelenet_dolhai_marikpeter_mikosaerikaEsküvői jelenet a Bajadérból: Dolhai Attila és Miklósa Erika

 

Odette Darimonde szerepében a világ nagy operaszínpadait, például a New York-i Metropolitant és a Milánói Scalát is megjárt Miklósa Erika, az opera világából ugyancsak ismert Fischl Mónika, s a tehetséges, fiatal primadonna, Lukács Anita látható. Radjami hercegként Dolhai Attila, Magyarország egyik legismertebb és legnépszerűbb musicalszínésze, illetve a Magyar Állami Operaházban és a Budapesti Operettszínházban egyaránt nagy sikerrel szereplő tenorista, Vadász Dániel, valamint a már ugyancsak több műfajban bizonyított Homonnay Zsolt lép színpadra.

A szubrett-táncos-komikusi négyesfogatban az új generáció már sikeres fiataljai és egy legendás, régi nagy páros látható a kettős szereposztásban: Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Oszvald Marika, Csere László/Bódi Barbara, Szabó Dávid, Kékkovács Mara, Peller Károly.

Élő legenda, csillogó motor, varázsos zongora-dráma és nevetés. Minden együtt azért, hogy ez a színjáték magával ragadja nézőit utoljára április 29-én, 30-án, illetve május 1-jén is...

A Bajadér rendezője: KERO® - Kerényi Miklós Gábor.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása