Megteszem neked, ha te megteszed nekem

Az Ira és a Fatum után, a trilógia harmadik darabjaként kerül bemutatásra az Ágens Társulat nőInTime című előadása. Három nő az egymás fölött gyakorolt hatalom szerepeiben.

FUGE_AGENS_NOintime1

 

Mindhárman valamely más eszközzel uralják a másikat. A néma, az önként vállalt szolgaság zsaroló attitűdjeivel; a kiemelt helyzetben lévő, azonban minden emberi alaphelyzettől darabokra hulló érzelmi terrorista a lényegre tapintó, pontos analíziseivel; és az önmaga bábjaként élő, érzelemmentes szerelemjátékos, mégis tisztán maradt, kereső lényével birtokolja a többieket. A szerepek változnak, egymásnak átadhatók, attól függően, hogy egy adott történetben ki, melyik pozíciót tölti be. Maradéktalanul bejárom a történeteim útjait, vagy leteszem a pakkot egy elágazásnál, s máséiba bonyolódom, figyelmen kívül hagyva az enyéimet?

 

FUGE_AGENS_NOintime3

 

 

„Megteszem neked, ha te megteszed nekem."

„Mikor veszem a bátorságot, és engedi ő is, hogy belépjek az életébe, kimozdít valamiből az idő. Ez ritka adomány. Ilyenkor feloldható az a mély szakadék, mely ott tátong minden ember között. Feloldható a titok, a másik titka, hogy ő valójában micsoda, és megfejthetővé válik egy kis időre." /Á./

 

 

 

Az Ágens Társulat bemutatja

nőInTime

Fassbinder Petra von Kant keserű könnyei c. műve alapján

 

Nő 1. – Ágens

Nő 2. – Bakos Éva

Nő 3. – Madák Zsuzsanna

Közreműködik:

Stollár Xénia viola da gamba

Kallai Nóra viola da gamba, cselló

Lenz Tünde videótechnika, filmek

Szövegek: Ágens

Jelmez: Béres Móni

Rendező: Ágens

 

Bemutató: 2011. 03. 24. 20:00 óra

További előadások: 2011. 03. 25, 26, 27. 20:00 óra

Helyszín: Fogasház

1072 Budapest, Akácfa u. 51.

Jegyfoglalás a szervezésében:

jegy@fugeprodukcio.hu

Tel.szám: 0630 932 56 50

 

 

 

 

FUGE_AGENS_NOintime2

 

 

 

A FÜGE

 

A Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület (FÜGE) 2006-ban alakult hivatalosan is bejegyzett szervezetként, elsősorban kulturális, művészeti, azon belül színházi és összművészeti projektek megvalósítására, azok intézményi hátterének biztosítására.

A 2009-ben életbe lépett Színházi (Előadóművészeti) Törvény különösen indokolttá és szükségessé tette a FÜGE és a hozzá hasonló szervezetek tevékenységét, mivel az a független színházi társulatokat is a kőszínházakkal szinte egyenrangúan szigorú bürokratikus keretek közé szorította, számos, eddig még ismeretlen adminisztratív és menedzsmenti feladattal szembeállítva az erre még felkészületlen színházi társulatokat, alkotókat.

Fenntarthatóságuk, életben maradásuk, további színvonalas produkciók létrehozása érdekében szakmai tanácsadásra és szemléletváltásra van szükség: a művészi függetlenség, és alkotói szabadság megtartása, valamint a menedzsmenti, szervezési háttér racionalizálása, összefogása – függetlenül egymással – ez az egyesület mottója és küldetése.

A FÜGE tehát elsősorban a független színházi műhelyek, alkotók problémáira keresi a hatékony megoldást, a végtermék azaz a produkció felől kijelölve a feladatokat.

Érdekképviseleti ernyőszervezetként lehetősége van arra, hogy szakmai fórumokat, szemináriumokat, eszmecseréket tartson, érvényesítse a jogokat és kötelességeket a partnerekkel szemben, valamint összefogással, komoly hazai és nemzetközi projektek megvalósítását támogassa.

Feladatának tekinti továbbá a fiatal tehetséges alkotók népszerűsítését bel- és külföldön egyaránt, és ennek érdekében pályázatok írásában, kiállítási helyek és egyéb bemutatkozási lehetőségek biztosításában közreműködik.

 

 

fuge

 

A FÜGE tevékenységi köre és céljai:

-       Közös HÍRLEVÉL létrehozása

-       Közös PROMÓCIÓ, propaganda költséghatékonyabban

-       Közös JEGYÉRTÉKESÍTÉS és JEGYIRODA kiépítése

-       üzleti partnerek megszólítása (szponzorok keresése)

-       nemzetközi jelenlét erősítése

-       tanácsadás: összejövetelek, szakmai napok, találkozók szervezése

-       pályázatírás- és figyelés (hazai és nemzetközi)

-       támogatások, adományok gyűjtése, források, díjak létrehozása

-       innovatív befogadóhelyek feltérképezése (pl. múzeumok, iskolák, éttermek, klubok)

-       beavatószínház, új közönségréteg tudatos kiépítése és elérése (iskolák)

-       tematikus fesztiválok szervezése, országos fesztiválokon való jelenlét

-       Közös RAKTÁR, IRODA és PRÓBATEREM bérlése

-       Közös TECHNIKAI szolgáltatás (humán erő és technikai eszközök bérlése)

 

Fotó és forrás: FÜGE

süti beállítások módosítása