Két panellakó hivatalnoknő színeváltozása

VIGILATE! Virrasszatok! Mert éjszaka minden más. Két panellakó hivatalnoknő csendes színeváltozása, amint guruik útmutatását követve kalandoznak tudatalattijuk Budapestországában.

A FÜGE szervezésében március 25-26-án látható a Rokytka Műhely: VIGILATE! c. előadása a Pipa utcai Makett Labor Galériában.  Az előadást , melyben többek között Halász Péter szövegei hangoznak el, Lippai Krisztina rendezte.

 

FUGE_ROKYTKA_Vigilate_nagy

 

A rádiós dj-k üzenete közös hullámhosszon érkezik, és megfogan a hallgatók szívében. Így esik, hogy Aranka végre rátalál Arankára, és kezdetét veszi az ámokfutás, ami bár veszélyes, de a különös stációkon át jobb sorsukhoz vezeti hősnőinket.

A magányos este fátylán túl vár ránk a Piros Ruhás Nő és furcsa kedvese, az adóhivatal árva ügyfelei, a csapatépítők alvilági hercege, Piroska doktornő és Sándor nővér (kérdéseikre válaszolva eldönthetjük, hogy alkoholisták vagyunk-e már, avagy sem), a drága jó édesanyánknak álcázott Bonnie és Clyde pedig rosszalkodni indul.

 

 

vigilate_001

 

 

„Ez van, ezt tudom nyújtani. Maga ezt még nyújtani is tudja? Ne fáradjon, impotens vagyok. A farkam hatalmas, de mire megtelik, a fejemből kimegy az összes vér, és elájulok."

Rezegjünk együtt kedveseim. Vigilate!

 

vigilate_002

 

 

Rokytka Műhely:

VIGILATE!

Szöveg: Halász Péter, Juhász Gabriella, satöbbi.

 

Szereplők:
Bocskor Lóránt, Fazakas Júlia, Miklusicsák Alíz, Simon Andrea

 

Rendező: Lippai Krisztina

 

Bemutató időpont:

2011.03.25. 20:00

2011.03.26. 20:00

 

Helyszín:

Makett Labor Galéria

Budapest, IX. k., Pipa utca 4

 

Bővebb információ:

www.medencecsoport.hu

Jegyfoglalás a szervezésében:

jegy@fugeprodukcio.hu

Tel.szám.:0630 932 56 50

 

 

Rokytka Műhely

 

A Rokytka Műhely szabadon szerveződő színházi csoport. Nevét egy cseh kisfolyóról kapta, melynek völgye a „fedett pályás sampion ász és világbajnok" prágaiak (egykor Hrabal) kedvelt találka és játszóhelye.

 

„Amint ott sétáltunk a Rokytka partján ez a két meglett ember mint két siheder le-leszaladt a patakhoz és minden érdekelte őket amit ott találtak utolsó darabig a partra vonszolták és felhozták az ösvényre a lábamhoz a rozzant kilyuggatott babakocsit amelyből dőlt a víz és fazekakat meg törött cserepeket cipeltek a lábamhoz ennek a koszos pataknak az iszapjából mely azonban ujjongással töltötte el őket és mindaz amit találtak benne nekik szenzáció volt..." – írja Hrabal Vita Nuova című kisregényében.

ROKYTKA: a valamikor kastélyok és kápolnák kertjei alatt futó pisztrángos folyó a múlt század második felétől előbb lepusztult gyártelepek hordalékával telt meg, aztán játszóterek, parkok, luxuslakótelepek és Prága egyik legizgalmasabb bicikliútja telepedtek meg a partján. A dombos-erdős folyóvölgyben vadvízi evezni, bázisugrani, fürdeni, gyereket/kutyát sétáltatni, andalogni, játszatni és bulizni egyaránt lehet. Barátság, ismerkedés, jókedv, őrület, szabadság, tér, verseny, vidámság, szóval minden van benne.

 

MŰHELY: nincs állandó társulatunk. Előadásaink mindig másként jönnek létre. Valamelyikünknek megtetszik egy téma, írásmű, eszébe jut egy csaknem elfelejtett, félbemaradt munka, és megkeresi a másikat. Csapatot toboroz, pályázatokat ad be, helyszínt keres, azután elindítja a próbafolyamatot. Életünk szervezője a színház. Ha nem saját ötleteinken dolgozunk, örömmel veszünk részt mások munkáiban. Szemlélődünk, tapasztalunk, tanulunk, találkozunk, beszélgetünk és játszunk. Hogy „legyen elég anyagunk".

 

Korábbi előadások: Egy kis bécsi kurva emlékezései, Madam Ka, Riadólánc, Az utolsó világ, A Tisztabúza Éjszakája. Jelenleg: VIGILATE! – Virrasszatok!

Játszóhelyek: Francia Intézet, Merlin Színház, Millenáris Padlás, Műcsarnok, Művészetek Völgye, Örkény Színház, Ráday Könyvesház, RS9 Színház, Sirály, Spinoza, Tűzraktér. Jelenleg: Makett Labor Galéria


Fotó és forrás: FÜGE

süti beállítások módosítása