Kirúghatják Barta Dórát

Pénteken távozhat Barta Dóra az egri színháztól, ugyanis Blaskó Balázs igazgató magához kérette.

bartadoraignata

Barta Dóra Ignata,a Tűzkirály lánya szerepében

 

A fideszes vezetésű Heves Megyei Önkormányzat létrehozott, egy eseti bizottságot, ami az egri Gárdonyi Géza Színház elmúlt ciklusának tisztázatlan ügyeit vizsgálja. A bizottság szerdai ülésén elhangzott, hogy a megye jogi főosztálya szerint Csizmadia Tibor, korábbi színházigazgató törvénytelenül nevezte ki Barta Dórát az egri tánctagozat vezetőjévé. A bizottság úgy látja, ezt Szabó Róbert közgyűlési elnöknek jeleznie kell a színház új igazgatójának, Blaskó Balázsnak, aki holnap dönthet Bartáról. Ezt bizonyítja, hogy behívatta a tánctagozatot.

 

Az ügy kapcsán Barta Dóra korábban elmondta: egyértelmű számára az a szándék, hogy Blaskó Balázs el kívánja távolítani a tánctagozat éléről, vagyis a bizottság megállapításai ennek megfelelően "mondvacsináltak".
Bár valóban nem végezte el a Magyar Táncművészeti Főiskolát, de tanított az intézményben. A betéti társasága által kiállított számlák jogcíme pedig eltér a munkaköri leírásában foglaltaktól, így az összeférhetetlenség nem áll fenn.

 

bartadoraszeged

Barta Dóra a Carmen variációkban

 

A volt igazgató, Csizmadia Tibor pedig közölte: “Érdemes Művészként (Barta Dóra 2007-ben kapta meg azállami kitüntetést – a szerk.), a törvény értelmében az ilyen elvárás alól felmenthető volt. A kinevezése előtt ezt meg is kértük az akkori szakminisztertől, Hiller Istvántól, és meg is kaptuk. Ha nem így lett volna, Barta Dórát nem nevezhettem volna ki a tánctagozat élére. Amikor most pályázott a színházigazgatói posztra, az önkormányzat akkor is elfogadta a felmentést”.

süti beállítások módosítása