Még mindig Világnapi programok!

Lapzárta után érkezett :) További programajánlatok a Színházi Világnapra.

 

Színházi Világnap a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban


Az idei Színházi Világnapon újra gazdag műsorkínálattal várja az érdeklődőket a Tamási Áron Színház társulata. Felolvasószínház, könyv- és plakátvásár, kiállítás, vetítések, három előadás, és a tavalyihoz hasonló hajnalig tartó buli.

Március 27-én, vasárnap délelőtt 11 órától kezdődik  Barabás Zsolt fényképész színházi fotókból készített kiállításának megnyitója.

Ezután a Corvina könyvesház, a kolozsvári Koinónia és Korunk könyvkiadók színházi tárgyú könyvei közül vásárolhatnak az érdeklődők.

A könyvvásárral egyidőben, egy lejes egységáron kiárusításra kerülnek a színház korábbi évadokból megmaradt plakátjai és műsorfüzetei is, mialatt a színház előcsarnokában felszerelt képernyőkön a Tamási Áron Színház legjobb előadásainak felvételeiből láthatnak részleteket az érdeklődők.

12 órától Tadeusz Słobodzianek A mi osztályunk című darabját a Tamási Áron Színház és az M Stúdió társulatának színészei közösen olvassák fel. (A mi osztályunk az Ilja próféta szerzőjének legújabb darabja, melynek magyar nyelvű ősbemutatójára 2012-ben készül a színház.)

A délután folyamán három további előadást láthat a közönség: 16:00 órától a Cimborák Bábszínház Nagy Kopeczky Kálmán által rendezett Ilók és Mihók című bábelőadását, 17:30-tól az M Stúdió társulatának Uray Péter által rendezett A behajtó című mozgásszínházi előadását, 19:00 órától pedig a Tamási Áron Színház utóbbi évekbeli egyik legsikeresebb előadását, a Zakariás Zalán által rendezett Figaro házassága avagy Bolond 1 őrült nap!!! című produkciót.

Színházi Világnap programja a Tein Teaházban ér véget, ahol jó zenével, finom falatokkal, és néhány meglepetéssel várnak mindenkit a Tamási Áron Színház művészei.

 

szhvil

 

 

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza a Színházi világnap előestéjén, március 26-án tartja a legújabb darabjának premierjét!
A társulat ezúttal Alfonso Paso Mennyből a hulla című művét viszi színre Kiss Attila rendezésével.
Egy fordulatokban és meglepetésekben bővelkedő, szellemes és mulatságos bűnügyi komédia, többek között Lapis Erika, Csadi Zoltán, Farkas Erik, Polgár Lilla, Keller Linda, Gasparik Gábor, Horváth István és nem utolsó sorban Kiss Attila közreműködésével.
Idén Jessica A. Kaahwa ugandai drámaíró, színész foglalta üzenetbe gondolatait, melyet szombaton a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban Pataki Dezső tolmácsol a premier előtti percekben. A prózai társulat új produkcióját áprilisban tekintheti meg a közönség.

 

 

mennybol_a_hulla_dunaujvaros

 

 

Az Új Színház programja a Színházi Világnapon

Több médium hibásan, az Új Színház tavalyi programját közölte le. Az Új Színház ezúton szeretné tájékoztatni közönségét, hogy a társulat egy két napos fesztiválon vesz részt Pozsonyban, melynek keretében március 28-án (hétfőn) 19 órakor mutatja be Závada Pál Bethlen című darabját.

A Színházi Világnap alkalmából az m1 vasárnap 20 órától az Új Színházban sikerrel játszott Molière „A fösvény" című darabjának felvételét tűzi műsorára. A darabot Szergej Maszlobojscsikov rendezte, a főbb szerepekben Bánsági Ildikó, Eperjes Károly, Derzsi János, Nemes Wanda és Galkó Balázs látható.

 

 

ujszh

süti beállítások módosítása