Jön a Suszter álma

A budapesti Fitos Dezső Társulat és a győri Vaskakas Bábszínház közösen mutatja be a Suszter álma című tánc- és bábszínházi produkciót Győrött.

A különleges történetet Kocsis Rozi Blattner-díjas bábszínész dramatizálta és rendezte.

A mese egy táncos suszter műhelyébe látogat el, ahol egy házaspár él. Változó kapcsolatukat, egymás iránti érzéseiket eltáncolják, így a tangótól a szteppig, az akrobatikus mutatványoktól a néptáncig a műfaj széles skáláját viszi színre Fitos Dezső és Kocsis Enikő Füttyös suszter és felesége szerepében - mondta a rendező. A két Harangozó-díjas művész készítette a koreográfiát is.

A mesében álombéli utazásnak lehetnek szemtanúi a nézők. A suszterrel és a feleségével az álomban csodák történnek. A cipők életre kelnek, "támad" a szögesfogú bakancs, ugrálnak a lábasfedők, s a sámfákkal fantasztikus zsonglőrködést visz véghez a suszter. Ezeket a csodákat kelti életre Ragán Edit és Szúkenyik Tamás bábművész.
Az előadás a régi mesterségek egykori művészeinek is emléket akar állítani, azoknak, akik hivatásként űzték mesterségüket - jegyezte meg Kocsis Rozi.

A produkciót a Nemzeti Kulturális Alap és a Nemzeti Táncszínház támogatta. Az előadást a budapesti közönség április 6-án, 10-én és 12-én nézheti meg a Nemzeti Táncszínházban.

süti beállítások módosítása