Lili bárónő nyáron a Városmajorban!

Amint beköszöntött a jó idő, egyre többet gondolunk a szabadtéri programokra. A Szabad Tér Színház 2011-ben immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Budapesti Nyári Fesztivált, ahol idén is világhírű operett előadások közül válogathatunk. Elsőként a Lili bárónőről essék szó.

 

A bemutató (1919. március 7.) óta Huszka Jenőnek ez az egyik legnépszerűbb operettje.

Az operett slágerei: Cigaretta-keringő, Tündérkirálynő légy a párom, Gyere csókolj meg, Egy férfi képe... a közönség kedvencei. Idén a Városmajori Szabadtéri Színpadon elevenedik meg a bájos történet június 24-én.

lili-zavarosLili bárónő: Zavaros Eszter

 

A történet: A fiatal Illésházy gróf adósságát megörökölve épp távozni készül kastélyából, amikor az új tulajdonos váratlanul megérkezik lányával, Lili bárónővel, akik összetévesztik őt a komornyikkal. A gróf nem tisztázza a félreértést, mert első pillantásra szerelemre lobban a lány iránt. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy megjelenik Illésházy régi szerelme Clarisse, a színésznő is, hogy visszahódítsa régi szerelmét. Szerencsére Lili bárónőnek is van egy vőlegényjelöltje, Frédi, aki a maga esetlen bájával és a most megismert színésznő iránt föllobbant szerelmével akaratlanul is megoldja, hogy a szerelmesek többszöri szakítás és bonyodalom után egymásra találjanak.

A hozomány hírére érkező vénkisasszonyok föllobbanó szerelme nem kíméli a kastély új tulajdonosát, báró Malomszeghyt sem...

 

A szereplők:

  

lili-boncser

Gróf Illésházy László: Boncsér Gergely

 

Boncsér Gergely a miskolci Egressy Béni Zeneiskolában tanult énekelni.

2003 novemberétől a Miskolci Nemzeti Színház énekkarnak tagja. Több kisebb szerepet is alakított Miskolcon: Yamadori (PUCCINI: Pillangókisasszony), Nathanael (OFFENBACH: Hoffmann meséi).

2006 júniusától a Leggiero Énekegyüttes tenor szólistája.

2007 decemberében hatalmas sikerrel énekelte az Interoperett újévi gálakoncertjén DONIZETTI Az ezred lánya című vígoperájának híres hét magas C-s áriáját.

2008 őszétől a Magyar Állami Operaház ösztöndíjasa, az Operabarát Alapítvány jóvoltából.

A dalszínházban a Fidelióban debütált, majd számos kisebb szerepet énekelt.

2010-ben megnyerte az I. Nemzetközi Lehár énekversenyt.

lili-voros

Clarisse művésznő: Vörös Edit

 

Vörös Edit: A klasszikus és modern stílusjegyeket munkájában és magánéletében is ötvöző színésznő bár sokáig énekesnek készült, mára mindkét pályán brillíroztatja kiemelkedő tehetségét. Nagy lendülettel tör a siker felé, mégis a szerénységet és az okosságot tartja az érvényesülés legfontosabb eszközének.

Tanult zongorázni, furulyázni és hegedülni is.

2009-től a Budapesti Operettszínház művésznője.

lili-dosa

Frédi: Dósa Mátyás

 

 Dósa Mátyás a Szamos partján fekvő szép városban, Kolozsváron született. Három és fél éves volt, mikor a család hivatalosan áttelepült Magyarországra. Szülei beíratták a Bihari Néptánccsoportba. Ott szerette meg igazán a színpadot, az éneket, a táncot.

Néptáncos ismereteinek köszönhetően, egy válogatáson bekerült az Operettszínház gyermekszereplői közé. Első szerepét a Hello Dollyban kapta, Hernádi Judit kisinasaként.

Tíz éves korában megkapta Nyilas Misi szerepét, bekerült egy csodálatos, családias csapatba, imádta a József Attila Színházat. Életében nagy fordulatot jelentett, hogy beválasztották a Barátok közt című TV sorozatba. Tóni szerepét négy és fél évig alakította.

Egy szolnoki szereplőválogatáson, a Szigligeti Színházban megkapta Az angyalok nem sírnak című dráma egyik szerepét, s ezzel a szereppel elindult újra.

Jelentős szerepeket alakított az Oliver, a Két úr szolgája, A Vörös Pimpernel, a Bánk bán és a La Mancha lovagjában.

Huszonegy évesen teljesült egyik nagy álma, Shakespeare szerelmes drámájában, Rómeó szerepét alakíthatta.

Hiszi, amit a nagy Mester mondott, hogy „Színház az Élet" és vallja, „Kell a színház", mely szebbé teszi az ember életét.

 

Huszka Jenő: Lili bárónő

operett két felvonásban

 

Szereposztás:

Lili bárónő - Zavaros Eszter

Gróf Illésházy László - Boncsér Gergely

Frédi - Dósa Mátyás

Clarisse művésznő - Vörös Edit

Báró Malomszeghy - Forgács Gábor

Illésházy Agátha grófnő - Csonka Zsuzsanna

Illésházy Krisztina grófnő - Pándi Piroska

Becsey tiszttartó - Tóth Tamás

Közreműködik: Magic Dance Tánckar

Koreográfus: Szakács Richárd

Biro - Dalom Zenekar

Zenei vezető: Bíró Péter

Díszlet- jelmez: Cselényi Nóra

Rendező asszisztens: Vajek Andrea

Rendező: GERGELY RÓBERT

 

Forrás: Szabad Tér Színház

süti beállítások módosítása