Topolánszky: még tárgyalunk

Szerkesztőségünk levelet kapott Topolánszky Tamástól, az egri színház leendő tánctagozat-vezetőjétől.

"Tisztelt Színház.hu!


Topolánszky Tamás táncművész/táncpedagógus/koreográfus vagyok. A közelmúltban felmerült a nevem az egri Gárdonyi Géza Színház Tánctagozatánál végbemenő változásokkal összefüggésben. A személyemet illető félreértések  elkerülése és a pontos, pártatlan tájékoztatás érdekében közlöm a Tisztelt Szerkesztőséggel és az érdeklődőkkel az alábbi tényeket:

 

Blaskó Balázs, az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója felkért a színház Tánctagozatának vezetésére a következő színházi évadtól, azaz 2011. augusztus 1-től kezdődően. A megtisztelő felkérés óta folyamatosan tájékozódom a tagozat működési feltételeit illetően. Nagyra értékelem, hogy Egerben önálló tánctagozat létesült és működik, amelynek magas színvonalú további működése a magyar táncművészet vitathatatlan érdeke.  Az igazgató úr és köztem tárgyalás van folyamatban.

 

topolanszkyTopolánszky Tamás

 

Magamról: a Magyar Táncművészeti Főiskola Néptánc tagozatán 1991-ben végeztem, ezt követően a Szegedi Balett szólistája, 1992-től magántáncosa lettem, 1993-tól a Szegedi Kortárs Balett alapító tagja, majd 2001-2006 között a Grazi Operaház Balettegyüttesének szólistája voltam. Moderntánc-pedagógusi és táncelméleti szakírói főiskolai diplomával rendelkezem; jelenleg klasszikus balett művész-szakon végzem a mester- (MA) képzés utolsó évét. A Magyar Táncművészeti Főiskolán modern táncot oktatok főiskolai adjunktusként; az Experidance Társulat állandó gyakorlattartó mestere vagyok. Az eddig Grazban és Budapesten bemutatott önálló koreográfiáim mellett folyamatosan színházi koreográfusként is dolgozom. 2008-ban Harangozó-díjban részesültem".

 

Budapest, 2011. március 27.

 

Tisztelettel:

Topolánszky Tamás

süti beállítások módosítása