Letöltendő börtön Stohlnak

A színész két év négy hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. Emellett három évre eltiltották a közügyektől, öt évre a járművezetéstől, valamint a perköltséget is neki kell állnia. Stohl korábban azt mondta, mindent elismer, de nincs olyan ember, aki börtönbe akarna menni.

Stohl Andrást súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolta az ügyészség. A vádat időközben az orvosszakértői vélemény alapján maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettére módosították.

 

stohl

Stohl András a bíróságon


A színész 2010. május 8-án hajnalban Fót közelében, részegen, a megengedettnél gyorsabban hajtott, ezért nekiütközött két autónak, amelyek vele szemben jöttek. A karambolban egy ember súlyos, egy másik könnyű sérülést szenvedett. A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, a rendőrök később otthonából állították elő, majd vért vettek tőle és kihallgatták. (Stohl vérében a szakértők drogot is találtak, de mivel a színész vállalta, hogy elterelésre jár, ezt a vádpontot ejtették). A vádlott ügyvédje, Péchy Kristóf csütörtökön méltányos ítéletet, illetve felfüggesztett büntetést kért védencére. Stohl András pedig az utolsó szó jogán ismét bocsánatot kért tettéért.

 

stohl3                                                                                                                     Stohl András a bíróságon


Stohl András korábban azt nyilatkozta:  nincs olyan ember, aki börtönbe akarna menni. Nem kellett volna ezt a borzalmas hibát elkövetnem - fogalmazott, majd hozzátette: ebben a helyzetben "oda kell állni, majd a bíró dönt, a döntését pedig el kell fogadni". A színész-műsorvezető cáfolta azt is, hogy úgymond mindent elrendezett maga körül arra az esetre, ha netán börtönbe kényszerülne. Most is ugyanannyit és ugyanannyiért dolgozom, jelenleg is próbálok. "Ugyanúgy élünk, semmiféle felhalmozásról nincs szó, hisz az ember örül, hogy él" - mondta Stohl András.

 

A színész nemrég ügyvédet váltott, amiről a Bors című lap azt közölte: "az RTL Klub tanácsára váltott ügyvédet Stohl Buci". A napilap a televíziós csatornától származó információkra hivatkozva többek közt azt írta, "csak Császár Előd jogi képviselője tudja kimenteni a börtönből az ittasan és drogosan balesetet okozó sztárt". Erről Stohl úgy nyilatkozott, azért váltott védőt, mert míg Somos Zoltán büntető jogász, addig Péchy Kristóf közlekedési jogász. Egyébként - tette hozzá - ügyvédjének gyakorlatilag nincs munkája, hiszen "semmibe sem kötünk bele, minden el van ismerve, mindent elfogadok és bocsánatot kérek". 

süti beállítások módosítása