Operett- és musicalkavalkád, különlegességek májustól júliusig!

Tavasszal is remek operett előadások közül válogathatunk. A Budapesti Operettszínház repertoárja ezúttal is színes, és igen széles spektrumon mozogva kényezteti a műfaj szerelmeseit. A kérdés már csak az, hogy a nagysikerű Bajadért (ráadásul utoljára), a Szerdán tavasz lesz című retroperettet, a Bál a Savoyban-t, esetleg a klasszikus Mágnás Miskát válasszuk? A döntés előtt segítünk, íme a  kínálat:

Az évad premierjei is megtekinthetők a nyári szünet előtt, májusban, júniusban és júliusban a Budapesti Operettszínházban, persze más musicalekben, operettekben, s különleges eseményekben sem lesz hiány. Jegyek március 17 -étől válthatók!

Egyejvelenceben-jelenetJelenet az Egy éj Velencében című operett előadásból

 

A március 25-i premiert követően az évad utolsó hónapjaiban is műsoron Johann Strauss egyik legnépszerűbb vígoperája, melyben - a korabeli kritikusok szerint - több a dallam, mint egy Beethoven-szimfóniában. Varázslatos muzsika, egyszerre andalító és felpezsdítő keringők, vérforraló polkák, álarcosbáli forgatag, igazi ünnep a Szent Márk téren; s közben szerelem, csalás, felszarvazás, féltékenység, beteljesülés. Igazi olaszos temperamentum, csipetnyi keserű bécsi humorral elegyítve... Az Egy éj Velencében előadása nem fukarkodik a látványossággal - különleges világba helyezi a történteket: egy flipperasztalra, ahol szemet gyönyörködtető velencei díszletelemek között pattognak, forognak és háborúznak a golyónak öltöztetett szereplők.

madamepompadour_02Jelenet a Madame Pompadour című előadásból

 

De tavasszal, s nyár elején a 2010/2011-es évad többi premierje is repertoáron: műsoron a Szerdán tavasz lesz című retroperett, az Ez Hungarikum címet viselő operett gála, mely a műfaj történetén száguld végig, vagy a decemberi bemutató, a Koldusopera.

A szezon utolsó időszakában azoknak sem lesz hiányérzetük, akik olyan remek előadásokat szeretnének látni, mint a Mozart!, a Menyasszonytánc, a Madame Pompadour, a Szép nyári nap, a Rebecca, A doktor úr, a Csókos asszony, A Bajadér, A Csárdáskirálynő, a Szentivánéji álom, a Mágnás Miska, a Rómeó és Júlia, a Huszka Jubileumi Gála, vagy Raktárszínházban az Ibusár, a Lili bárónő, a Jövőre, Veled, Itt!, a Bál a Savoyban, az Impro és Kontra, illetve a Tavaszébredés. Gyerekeknek, családoknak továbbra is nagy szeretettel ajánljuk a Musicalmeséket, az Erdei kalamajkát, A Szépség és a Szörnyeteget, illetve az Abigélt.

Tovább színesíti programot, hogy ismét lesznek Zenés Pódium Estek - májusban Siménfalvy Ágotával, júniusban pedig Németh Attilával.

süti beállítások módosítása