Jordán: amit az életben nem kapnak

Vajon miért nem mennek be az emberek az előadásokra, ha még csak nem is sejtik a darab végét? - kérdi Jordán Tamás. Lapszemle.

A vaskarika.hu-nak nyilatkozott Jordán Tamás, aki a szombathelyi színház helyzetéről is beszélt. Arról számolt be, hogy 3200 bérletet sikerült eladniuk az idén.

 

Felvetette, vajon miért nem mennek be az emberek az előadásokra, ha még csak nem is sejtik a darab végét? A színigazgató úgy gondolja, akik lelkesen látogatják a színházat, azért teszik, mert valami olyan pluszban részesülhetnek, amit a való életben nem kapnak meg. “Nem csupán a kíváncsiság a vezérli a közönséget, hanem a vágy, hogy valami újat tudjanak meg a saját életükről. Ez nem véletlen, hiszen a különböző szituációk, problémák, élethelyzetek az életünkből tárnak föl egy-egy szeletet, a szereplők jellemén, cselekvésein keresztül magunkra ismerhetünk. Vagyis a darabok a mi életünkről mesélnek, és kimondanak olyan dolgokat, amiket nem is sejtettünk, vagy legalábbis nem tudtunk megfogalmazni” - nyilatkozta Jordán Tamás, aki úgy gondolja, megérkezett Szombathelyre, nem átutazóként ment a városba.

 

jordantamasJordán Tamás

 

Azt is kifejtette, mivel tisztában van az életkorával, az előadások végén már nem hatja át az az eufória, mint fiatalabb éveiben, már nem szárnyal annyira az egekben. Inkább úgy érzi magát, mint egy mesterember, akit munkája elkészültével a megelégedettség hat át. Nincs számára pozitívabb visszajelzés, mint a közönség lelkes tapsa. Ugyanakkor sokat tanul a nézőktől, hiszen a puding próbája az evés, vagyis sokszor a színpadon derül ki a reakciók alapján, hogy egy-egy jelenet vagy mondat valóban humoros-e.

süti beállítások módosítása