"Nem tudjuk húzni a nadrágszíjat"

Kubik Anna szerint szörnyű, hogy a Pesti Magyar Színház idén csonka évadot hirdet a forrás-elvonások miatt.

 

A színház igazgatója azt nyilatkozta, kénytelenek lesznek csonka évadot hirdetni a következő évadra. Ez azt jelenti, a 2011-2012-es évadban a pesti Magyar Színházban az évad első felében egyáltalán nem lesz bemutató. “Korábban 800 millió forintos állami szubvenciót kaptunk, nálam már 650 milliós büdzsével írták ki a pályázatot. Ebből is elvettek 20 milliót. Az idei 77 millió forintos zárolás, 12 százaléknyi elvonást jelent, miközben legfeljebb hatszázalékosat bírtunk volna ki. Most a közalkalmazotti bérek kerültek veszélybe” – közölte Őze Áron.

 

kubik_annaKubik Anna

 

Ennek kapcsán Kubik Anna az InfoRádió-nak azt mondta, szörnyűnek tartja a híreket. “Meg kell, hogy mondjam, leginkább a fiatalok miatt aggódom. Nagyon jó csapat van most a Magyar Színházban, nagyon szeretem a kollégáimat, nagyon jó közösségnek tartom, jó együttes. És nem lesz munka” - fogalmazott.

 

“Az a baj, hogyha így csökken minden, nagyon nehéz visszahozni. Mert azt én még nem láttam, hogy egyik évről a másikra akkor valami a duplájára növekedett volna. Mindig csak csökken, és már nem tudja az ember hova húzni azt a nadrágszíjat. Tényleg a fiatalok miatt aggódom a legjobban, mert az ő munkalehetőségeiket veszik el, és amellett pedig hát a kultúraközvetítést, tehát amire fölesküdtünk, azt nem tudjuk végrehajtani, és ez szörnyű dolog. Hogyha az ember hivatásként felesküszik valamire, de nem tudja ezt az esküjét betartani. És nem saját maga miatt, hanem külső körülmények miatt. És ennél rémesebbet nem tudok elképzelni” – magyarázta a színművésznő, aki attól fél, felújítás címén bárkinek eszébe juthat, hogy fél évre bezárják a színházat, bár ezt el sem tudja képzelni.

süti beállítások módosítása