Az ország babazászlajáról álmodik Oberfrank

Oberfrank Pál veszprémi színházigazgató ötlete alapján kezdeményezést indított útjára a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom: szeretnék létrehozni az ország babaköszöntő zászlaját, amelyet akkor tűzhetnénk ki, ha gyermek érkezett közénk.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom - melynek megálmodója Dr. Kopp Mária professzor, a Magatartástudományi Intézet igazgatóhelyettese - pályázatot hirdetett, melynek során olyan zászlóterveket várnak, amelyek egyszerű, kedves, szerethető, kifejező - és ami nagyon fontos: házilag könnyen megfesthető motívummal hívják fel a figyelmet az újonnan érkezett csemetékre - közölte a hirado.hu-val Túry Krisztina, a mozgalom vezetője.

 

oberfrankOberfrank Pál

 

"Éppen a Vígszínház felé autóztam, amikor megláttam egy fekete zászlót egy ház falán, ami mindig elszomorítja az embert. Rossz kedvem lett tőle, aztán az jutott eszembe, lehet, hogy született is egy gyermek, csak erről nem tudunk. Elkezdtem gondolkozni azon, hogy miért is nem jelezzük zászlóval, ha egy új élet érkezik közénk. Jó lenne, ha lenne egy ilyen lobogó, hadd örüljünk, amikor meglátjuk" - meséli Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója., aki ezután kereste meg ötletével dr. Kopp Máriáékat.

 

"A legjobb az lenne, ha minden önkormányzat tudna annyit szánni erre a kezdeményezésre, hogy a kismamák a kórházban megkapják ajándékba ezt a kis zászlót, és egy polgármester által aláírt babaköszöntő oklevelet" - ecsetelte Oberfrank Pál.

 

Eddig 40 pályázat érkezett és a veszprémi, a miskolci, a szolnoki és a budapesti erzsébetvárosi önkormányzat is jelezte, hogy csatlakozna a kezdeményezéshez. Április 10-ig várják a terveket, amelyek közül négyet választanak majd ki, s hogy ezek közül melyik legyen a győztes, arról az interneten bárki szavazhat majd.

 

A pályázatokat április 10-ig várják a "babazászló"-projekt e-mail címére vagy a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom postacímére.

süti beállítások módosítása