Buszon is lesz előadás

Közlekedő buszon is lesz előadás az idei Határtalan Színházi Szemle keretében: Gianina Carbunariu Mady-Baby című monodrámája ígérkezik a legkülönlegesebb produkciónak a határon túli magyar színházak kínálatából.

A szemle április 11-én kezdődik és 13-ig tart a Thália Színházban. A repertoár: Rosenkrantz és Guildenstern halott, Guppi (Vaszilij Szigarjev kortárs orosz drámaíró műve), Lápon (Matei Visniec művei alapján írta Gyarmati Kata), Molnár Ferenc "örökzöld" Liliomja, valamint a már említett Mady-Baby.

Városnéző busz helyett inkább "busznéző város" jellegű lehet "helyenként" a darab, mivel a főszereplő - Borbély M. Emília - előfordul, hogy kimászik a tetőre, és van hogy lemarad a járatról, mely az Operaház elől indul. Állóhely nincs rajta, a nézőtér 18 ülőhelyes.

 

mady2

 

A határtalan szemlén az idén Marosvásárhely, Szabadka, Temesvár művészei és a Csíki Játékszín lesz jelen. Az idei egyébként a második ilyen szemle, az elsőnek akkora volt a sikere, hogy számottevő pótszékezésre is szükség volt.

 

madybaby

 

Mozgalmas tavasza lesz később is a Tháliának: április 26-ától május 10-ig a Rivalda Fesztiválnak is otthont ad. Ezen "belföldi", magyar vidéki színházak szerepelnek, egyebek közt Ibsen Nórájával, Shakespeare Lear királyával, Peter Schaffer Equusával. Összesen 14 társulat érkezik a Tháliába.

süti beállítások módosítása