A Szabad Akadémia vendége Béres Ilona

Április 10-én, vasárnap a Maladype Szabad Akadémia vendége Béres Ilona, akivel a színészi jelenlét minőségéről lehet beszélgetni, eszmét cserélni.

beres_ilona_foto_gordon_eszterBéres Ilona
Fotó: Gordon Eszter

 

Az egész évadot felölelő sorozatban azokra számítanak, akik kíváncsiak a színház közösség- és tudatformáló erejére, az alkotó gondolat teremtő aktusára, a felesleges részletektől megtisztított emberi reakciókra és a tiszta, világos impulzusokra.

A témák és kapcsolódó programjaik nyilvános párbeszéd formájában alkalmat teremthetnek mindannyiunk számára, hogy kicseréljük gondolatainkat, hogy beszéljünk önmagunkról és a világról - és új tartalmakat, új azonosságokat találjunk a színházi valóság számunkra még ismeretlen fogalmaiban.

Így, a tavalyi évad sikeres Übü király nyílt próbáihoz hasonlóan a nézőkkel együtt és a Maladype Színház színészeinek közreműködésével, kilépve az idő- és a térdimenziók által meghatározott jelenből - a platóni szabadgondolkodás mintáját követve – felépíthetjük a korszerű színházi műveltség alapjait képező, új „színházi civilizációt".

"Nem tehetem meg, hogy úgy fessek tájképet, hogy közben nem veszek tudomást arról, ami körülöttem zajlik."

- Oskar Kokoschka

A Maladype Színház 2010 októberétől ennek a mottónak a jegyében indította útjára „Szabad Akadémia" címet viselő előadássorozatát, amely mindenféle akadémikusságtól mentesen szeretné vizsgálni látszat és valóság állandó helycseréjét a (színház)művészetben.

Az alábbi vendégek vettek részt eddig a programsorozatunkon:

Heller Ágnes, Kozma András, Kukorelly Endre, Orosz István, Schilling Árpád, Janisch Attila.

Az előadássorozatra előzetesen a maladype@maladype.hu e-mail címen lehet jelentkezni.

Szabad Akadémia: vasárnaponként 12-20 óráig tart

Helyszín:

Maladype Bázis

VIII. ker Mikszáth tér 2.

www.maladype.hu

süti beállítások módosítása