Százezren kíváncsiak a veszprémi színházra

Bertolt Brecht Koldusoperájával indul a 2011/12-es évad a veszprémi Petőfi Színházban, ahol első alkalommal fog rendezni Eperjes Károly színművész, a színház művészeti tanácsadója. 

Oberfrank Pál, a színház igazgatója felvázolta az évadtervet és úgy értékelte, hogy a színház előadásait elfogadja és méltányolja a közönség. Szerinte külön örvendetes az, hogy nézőszám hatezerrel, a bérletesek száma pedig a mostani évad alatt kétezerrel emelkedett. Így már közel százezer néző látogatja a színházat. "Jelenleg 15 600 bérletes nézője van a Petőfi Színháznak" - jegyezte meg, és hozzátette: a bérletek árát az új évadban nem emelik. 

 

oberfrank_eperjes_schmittEperjes Károly, Schmitt Pál, Oberfrank Pál a köztársasági elnök színházlátogatásakor

 

Az igazgató azt is elárulta, hogy szeptember 16-án nyitnak Brecht zenés darabjával, amelyet Szinetár Miklós rendez. Az új színházi szezon második bemutatója október 28-án Jane Austin Értelem és érzelem című színműve lesz, amelyet Valló Péter visz színre. Még ebben az évben - december 9-én - Goldoni: Chioggiai csetepaté című komédiáját is láthatja a közönség, Kéri Kitty rendezésében. 

 

A 2012-es év első bemutatója (február 10-én) Kálmán Imre Marica grófnő című nagyoperettje lesz, amelyet Méhes László rendez. Oberfrank Pál megjegyezte: ezután vendégszerepel Veszprémben a székesfehérvári Vörösmarty Színház a Kabaré című musicallel, a veszprémi társulat viszont az Anna Karenina musical-operettel és a Csókos asszony című operettel lép fel Fejér megye székhelyén.

 

sztivanejiEperjes Károly, Pukk, Philostratus, Tetőfi hármas szerepében, a jobb szélen a Tomport alakító Óberfrank Pál a Szentivánéji álomban

 

Előbemutatóként kerül színre 2012 áprilisában Gorkij Éjjeli menedékhely című drámája; a darabbal kapcsolatos érdekesség, hogy Eperjes Károly a színház művészeti tanácsadója állítja színpadra, aki első alkalommal rendez Veszprémben. Eperjes Károly elmondta: szeretett volna egy darabot íratni a kolontári iszaptragédiáról, beszélt is több íróval, de különböző okok miatt egyik sem tudta vállalni. Mint mondta: ezért esett a választása az Éjjeli menedékhelyre, mert az egy "klasszikus, minőségi darab", s úgy gondolja, hogy érvényes mondanivalója van a kolontári helyzetre is. "Ennek tükrében szeretném megrendezni" - jegyezte meg.

 

oberfrankpalOberfrank Pál és Eperjes Károly


Oberfrank Pál arról is beszámolt, hogy ifjúsági és gyermekelőadásként kerül színre Ottlik Géza Iskola a határon című műve és Máté P. Gábor-Szili Péter Szerenád című mesejátéka. Kitért arra is, hogy a Latinovits-Bujtor Játékszínben öt előadásra készülnek az új évadban, de három vendégszínházi előadás is lesz.

 

Eperjes Károly is hangsúlyozta, hogy megint léptek előre egyet a minőségi munkában, és ezt a közönség is nyugtázta. "Úgy tűnik, hogy a közönség is jön velünk" - fogalmazott a művészeti tanácsadó, akik szerint a társulat fejlődik, erősödik.

süti beállítások módosítása