"Mintha két Stohl élne egy testben"

Stohl András felvilágosító előadást tartott egy ceglédi iskolában, ahol az alkohol- és drogfüggőségról beszélt. "Az alkohol és az alkalmilag fogyasztott drog szörnnyé képes változtatni az embert, olyan mintha egyszerre két Stohl élne egy testben" - mondta el az összegyűlt gyerekeknek. Lapszemle.

“Miért nem a tettem előtt gondoltam a családra és a gyerekeimre? Mert az alkohol és az alkalmilag fogyasztott drog szörnnyé képes változtatni az embert, olyan mintha egyszerre két Stohl élne egy testben” – mondta a színész egy felvilágosító előadáson, amit egy ceglédi iskolában tartott kamaszoknak a drogok és az alkohol veszélyeiről. “A kokain nálam nem okozott függőséget, de tény, hogy időnként szívtam egy-egy csíkot. Az alkohol viszont régóta probléma volt. 2002-es balesetem után kómába kerültem. Magamhoz térve édesanyám első mondata ez volt: „Kisfiam miért kell minden este rettegve lefeküdnöm miattad?" – mesélte a Blikk tájékoztatása szerint.

 

stohl_nemzetiStohl András a Nemzeti Színházban

 

“A  gyerekeimet pont attól féltem, amit én tettem.(…)Azért nyúltam az alkoholhoz, mert nyomasztó teherré vált mindenhol egyszerre megfelelni. A pia kinyitott egy kaput, amin csak könnyedén be kellett lépni, és azon túl szabad voltam” – vallotta meg a színész a gyerekeknek, de kertelés nélkül beszélt a drogokról is.

 

Egy diáklány a Stohlra nem jogerősen kiszabott 2 év 4 hónapnyi börtönbüntetése kapcsán feltette a kérdést: milyen büntetést tartana igazságosnak önmagára a színész? “Ha a családomra gondolok, egyetlen percet sem akarok börtönben tölteni, de féléves fogházat megérdemelnék” – vallotta be Stohl.

 

“Semmi nincs ok nélkül. A Nemzeti Színház fodrásza azt mondta nekem: „Talán az egész baleset azért történt, mert ez lesz a te utad, András. Arra vagy kijelölve, hogy másokat kell megóvnod vezeklésként bűnödért." Most az első gyerekekkel való találkozásom után jöttem rá: igaza volt. Új értelmet kapott a szörnyűség, amit elkövettem. Eddig is egyenként mentem volna oda, hogy mindenkitől, még a kutyától is bocsánatot kérjek, de nem tehettem. Így tudok ehelyett törleszteni, és talán életemben sohasem ülök – még józanul se – volán mögé.” – nyilatkozta Stohl András az előadás után.

 

A Színház.hu hamarosan interjút közöl a színésszel.

süti beállítások módosítása