Velünk kezdődik a haldoklás?

Dolmány Attila nyílt levelében arról számolt be, a színház dolgozói másfél hónapja ingyen dolgoznak, mivel az ígéretek ellenére "épp nem a kultúra fellendítése, hanem annak pusztítása folyik".

Dolmány Attila, a Budapesti Kamaraszínház társulatának tagja az alábbi nyílt levelet tette közzé a Facebook közösségi hálózaton, az Események között:

 

"Üdvözlet/Szervusztok!

Mint ahogy azt sokan tudjátok, a kulturális élet, világ nagyon nagy veszélybe került ma Magyarországon. Az ígéretek ellenére épp nem a kultúra fellendítése, hanem annak pusztítása folyik, s ezt elsősorban anyagi juttatások megvonásával érik el mind múzeumok, színházak, kulturális intézmények felé. A BUDAPESTI KAMARASZÍNHÁZ szintén részesült a támogatás megvonásában, s ezáltal válaszút elé érkezett. Vagy meghajol, és bezárja kapuit, amivel 140 ember utcára kerülését, életének ellehetetlenülését éri el, vagy megpróbál talpon maradni, rettenetes áron.

 


A színház dolgozói másfél hónapja ingyen dolgoznak, mert nincs keret mind a fenntartás, mind a bérek kifizetésére. Elbocsátások, elszerződések, "szabadúszások" a jövő képei. A jelenlegi támogatói segítségek kevesek a túléléshez. Egy 20 éve sikeresen működő, hihetetlen múltat, művészeket, előadásokat, díjakat felsorakoztató színház léte múlik azon, hogy megpróbáljunk újabb támogatókat, szélesebb nézői társadalmat, bizalmat szakmai és nézői téren szerezni. Kérünk benneteket, ha bárkinek bármilyen ötlete, lehetősége, kapcsolata van, vagy csak egy kis szeretete a színház iránt, tegye meg, hogy továbbítja ezt az üzenetet, mielőtt lavinaként ezzel a színházzal kezdődne el a magyar kultúra teljes haldoklása. Elérhetőségeket a színház portálján, www.budapestikamaraszinhaz.huoldalon találtok.

 

dolmanyattila

 

Ha már elolvastátok, azért is köszönet!"

Még valami. Ezen nem "ott leszek", vagy "talán", vagy "nem leszek ott" a válasz. Igazából ez nem esemény, bár a szemünk előtt zajlik. Ez csak egy kérés, egy figyelmeztetés minden jóérzésű, színház- és kultúraszerető ember részére. Semmit nem jelent, ha nem vesztek részt. Ha az időhatárig nem történik semmi, további esemény lesz. Sajnos...

/És még valami. Ha nem tudnátok, ez egy teljesen politika mentes üzenet. Magam részéről leszarom, mi történik a Magyar Fehér házban. Én csak mint az ország egyik művésze, sokakkal mellettem, kiállva egy ügyért, tettem fel./"

 

Forrás: budapestikamaraszinhaz.hu, Facebook

süti beállítások módosítása