Fontos átalakulás előtt a Thália

Czajlik József színházi rendezőt választotta a kassai kerületi önkormányzat a Thália Színház igazgatójává, amely posztot május 1-jén foglalja el. A parameter.sk-nak elmondta, egy ilyen intézmény vezetése sokkal nagyobb felelősséget és lehetőséget jelent.

“Jómagam mindig is társulatra vágytam. Szabadúszóként rengeteg tapasztalatot szereztem, nagyon sok mindent köszönhetek ennek az életformának. Itt volt az ideje már, hogy belső, társulati munkát is végezzek. A Bárka Színház főrendezőjeként csak a társulatépítés művészeti oldalával foglalkoztam. Ebben az esetben nagyobbak a lehetőségek. Nagyon sokat jelent ez a kinevezés” – nyilatkozta Czajlik József.

 

gal-czajlikGál Tamás és Czajlik József

 

Arról is beszámolt, hogy a társulat is megkereste. “Valójában ott kezdtem. Az ipariskola épületében van a színház egy része. Annak idején, mikor ebbe az iskolába jártam, gyakran próbáltunk a színházban, aztán odakerültem, mint kezdő színész. Onnan kerültem Komáromba, majd tovább. Rendezőként viszont még nem dolgoztam a Tháliában” – tette hozzá.

 

“A színházirányítás különböző szintjeit érintik a terveim: a művészeti munka minőségének erősítését, a munkatársak, vendégrendezők igényes megválasztását, szerkezeti átalakításokat, a költségvetési mozgástér kialakítását, új irányvonalak meghonosítását. Nagyon fontos átalakulás előtt áll a színház, amit az elkövetkezendő napokban el kell kezdeni” – magyarázta Czajlik József. Elárulta, hogy kevesebb előadást fog rendezni máshol és rendezői énje ezentúl a művészeti koncepció elkészítésében, a rendezők, munkatársak megválasztásában fog elsősorban kiteljesedni.

süti beállítások módosítása