7 fesztivál egyszerre a Bárkán

Április 29-én és 30-án hét fesztivál hétfelől érkezik a Bárka Színházba, hogy megmutassák magukat a fővárosi kultúrakedvelő közönségnek. A kétnapos bemutató programját a hét fesztivál szervezői közösen állították össze a saját fesztiváljaikra jellemző elemekből.

A Hétrétország a szerek és porták fesztiválja az Őrségből, a Mediawave a fényírók fesztiválja Szombathelyről, a Művészetek Völgye a Balaton-felvidékről, az Ördögkatlan Fesztivál Dél-Baranyából, az Öt Templom Fesztivál Győrből, a Thealter Színházi Fesztivál Szegedről, a Szárnyas Sárkány Hete utcaszínházi fesztivál Nyírbátorból felismerték, hogy „kell egy csapat!” A csapatokat az hozza össze, hogy külön-külön saját, egyedi arculatuk van, ám értékrendjük közös. Így tudják egymást támogatni közös képviselettel, akár egymás fesztiváljainak kölcsönös ajánlásával, illetve a közös bemutatkozással.

 

barkaszinhaz

 

 

Erre szolgál az április 29-30-án adódó alkalom, amikor heten hétfelől összefutnak a Bárka Színházban, hogy megmutassák magukat a közönségnek. A kétnapos bemutató programját a hét fesztivál szervezői közösen állítják össze a saját fesztiváljaikra jellemző elemekből. A Bárka Színház Cseh Tamás terme Fesztiválszínházzá alakul erre az időre, a Bárka Stúdióból mozi és Zenede lesz, a földszinti kávézóba telepednek a kiállítások és a Fesztiválklub, az ajtón kívül az Amfiteátrum és a park tisztásai az irodalmi- és családi előadásokat várják.
A szervezők szeretnék, ha fesztiválkörképük az élményszerű, személyes bemutatkozáson túl a rendezvények szakmai kérdéseivel is foglalkozna, ezért a programsort egy szakmai délutánnal kezdik, ahol minden minősített fesztiválnak részvételi lehetőséget biztosítanak.

süti beállítások módosítása