Újra felfüggeszthetik Stohlt

A színészt első fokon 2 év 4 hónapra ítélték közúti balesetéért, ha ezt 2 évre, vagy az alá letornázzák a másodfokú tárgyaláson, akkor azt akár fel is lehet függeszteni.

Ha 2 év alá sikerült tornázni a büntetést, az akár felfüggeszthetővé is válik, vagyis Stohlnak egy napot sem kell börtönben töltenie – írta a Vasárnapi Blikk. A két évet meg nem haladó szabadságvesztés végrehajtása függeszthető fel próbaidőre – erősítette meg a lapnak egy ügyvéd, dr. Fridman Róbert, aki hozzátette: a diákoknak tartott előadások, azaz a tevékeny megbánás nyomhat a latban, de a közvetítői eljárás még meggyőzőbb, vagyis perdöntő lehetne.

 

stohl2

Stohl András és Jordán Tamás 

 

Az eljárás lényege az, hogy egy bíróság által kijelölt jogi személy egyeztet a vétkes és a sértett, azaz Stohl András és a maradandó sérülést szenvedett úr között. Ha a bíróság ezt engedélyezi, és Stohl a sértettnek tetsző módon és mértékben teszi jóvá a bűnét – azaz többmilliós kártérítést fizet – akkor a 2 év 4 hónapos büntetése két év alá csökkenne, és ezzel felfüggeszthetővé válna.

 

Az ügyvéd szerint azonban a közvetítői eljárás biztos sikere az elsőfokú ítélettel egy időben elúszott. De még így is megoldás lehet, ha a színész menyasszonya gyermeket várna – és ezzel négyre nőne az általa eltartott gyerekek száma – ugyanis az segítene a 4 hónap lefaragásához.

 

stohl

Stohl András

 

Stohl ügyvédje azonban ezt nem kívánta kommentálni. Dr. Ruttner György csak annyit jegyzett meg a nana.hu-nak, hogy az első fokon eljáró bíró azért szabott ki ilyen súlyos büntetést, mert egy színész szájából nem érzete elég meggyőzőnek a megbánás szavait. “Az ország nyilvánossága előtt zajló vezeklésével azonban az ügyfelem a másodfokú bírói tanács mind a három tagját, sőt a közvéleményt is meggyőzheti, hogy nagyon komolyan gondolja a megbánást” – nyilatkozta és hozzátette: szerinte több szempontból is példátlan az, amit ügyfele a középiskolákban csinál.

süti beállítások módosítása