März-Zayzon házaspáré a Pethes-Agárdi díj

A März Fruzsina-Zayzon Zsolt színészházaspár nyerte el az idei Pethes-Agárdi-díjat - közölte a Magyar Színházi Társaság.

Agárdi Ilona színművész és Pethes György rendező hagyatékának jóvoltából a Magyar Színházi Társaság három éve alapított díjat szűkös anyagi körülmények között élő fiatal színészházaspárok részére külföldi nyaralásuk támogatására.

 

marczzayzon


A meghirdetett pályázaton részt vehet minden olyan magyar színészházaspár, amelynek egyik tagja sem töltötte még be a pályázat benyújtásának határidejéig a harmincötödik életévét, és mindkét házas fél igazolt módon valamely magyar nyelvű színház főfoglalkozású színésze. A pályázatnak tartalmaznia kell az utazás tervezett célját, várható időpontját, időtartamát.


A végrendelet értelmében a háromtagú kuratórium - Gali László elnök, Balogh Gábor és Csizmadia Tibor - a nyertes párt az érvényes pályázatok közül évente sorsolással választja ki. A 2011-es év nyertesei März Fruzsina és Zayzon Zsolt, akik ez év áprilisában kötöttek házasságot, és több sikeres pécsi szezon után most szerződnek Szombathelyre.

süti beállítások módosítása