XX. Szent György Napok

Vasárnap kezdődik Sepsiszentgyörgyön az Erdély legnagyobb városünnepeként számon tartott Szent György Napok rendezvénysorozata.

 

150.phpA XX. Szent György Napok programja hagyományosan nyitóhangversennyel kezdődik. A sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban a Georgius és a Csíki Kamarazenekar In Memoriam Liszt Ferenc címmel ad műsort Werner Gábor budapesti karmester vezényletével.

Ezzel egy időben a Tamási Áron Színház kamaratermében Slobodzianek Ilja próféta című darabját adja elő a sepsiszentgyörgyi társulat Bocsárdi László rendezésében. Ezt követően a Magyar Állami Népi Együttes a színház nagytermében az Édeskeserű című táncelőadását mutatja be - írja a programokat ismertetve az Új magyar Szó című bukaresti napilap internetes oldalán.

Fazakas Éva, a sepsiszentgyörgyi Kulturális Szervezőiroda vezetője a jegyeladások kapcsán a lapnak elmondta, hogy a legtöbben Hobo estje iránt érdeklődnek, Hármasoltár című előadására már elfogytak a jegyek, ezért pótelőadást is tartanak.

Fazakas Éva szerint a Szent György Napok közönsége körében népszerű még Fábry Sándor stand-up comedy műsora, és sokan vásároltak jegyet Miklósa Erika operaénekesnő koncertjére is.

A városnapok szervezői a nyitónapra egyedülálló eseményt is terveznek. Nagyméretű csoportfotót készítenek az eddigi városnapok szervezőivel, amellyel az elmúlt 19 rendezvénysorozatnak állítanak emléket.

Az idei Szent György Napok megszervezésében és lebonyolításában harminc önkéntes segédkezik, akiket az egyik közösségi portálon toboroztak. Az önkéntesség éve alkalmából a városnapokon kerekasztal-beszélgetést is szerveznek május 3-án. A beszélgetésen jelen lesz Miklósa Erika operaénekesnő is, az önkéntesség magyarországi nagykövete.

A városnapok részletes programja a www.sepsi.ro honlapról érhető el.

süti beállítások módosítása