Erdélyi turnén a temesvári magyar társulat

A Csiky Gergely Állami Magyar Színház, hagyományaihoz híven idén is Erdélyi turnéra indult.  A temesvári magyar társulat május 2-19. között négy előadásával hét erdélyi városba látogat. 

Az idei turné alkalmával a kolozsvári, marosvásárhelyi, csíkszeredai, székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi, kézdivásárhelyi, sepsiszentgyörgyi közönség megtekintheti az idei évad három népszerű előadását: Veszedelmes viszonyok, Mellékhatások, Zián és Kopik, illetve a 2008/2009-es évad Amor omnia című nagysikerű produkcióját.

A turné töretlensége az elmúlt évek során gyűjtött tapasztalatoknak és az évről-évre növekvő érdeklődésnek köszönhető. A vendégszereplések kitűnő lehetőséget biztosítanak arra, hogy a közönség betekintést nyerjen a temesvári magyar színház munkájába.

 

turne_szorolap1

 

A Zián és Kopik című gyermekelőadás – Palocsay Kisó Kata rendezésében – a legkisebbeknek szól Gyergyószentmiklóson 2-án, Kézdivásárhelyen 3-án, Csíkszeredában 10-én, Marosvásárhelyen 12-én, Kolozsváron 16-án, valamint Székelyudvarhelyen 19-én.

 

Zian__Kopik_Foto-Biro_Marton_5

 

A Mellékhatások című stúdióelőadás – Katona Gábor rendezésében – fiataloknak, idősebbeknek egyaránt elgondolkodtató és szórakoztató lesz Gyergyószentmiklóson 2-án, Kézdivásárhelyen 3-án, Sepsiszentgyörgyön 4-én, Marosvásárhelyen 17-én, valamint Székelyudvarhelyen 19-én.

 

Mellekhatasok-Efecte_secundare_Foto-Biro_Marton_8

 

Veszedelmes viszonyok címmel – Puskás Zoltán rendezésében – egy izgalmas musicalt láthatnak majd Csíkszeredában 9-én és Marosvásárhelyen 11-én.

Veszedelmes_viszonyok_Legaturi_primejdioase_Foto-Biro_Marton_13

 

Amor omniaPeter és Zheni Pashov csodálatos árny- és fényjátékát eddig itthon és külföldön is egyaránt nagy sikerrel mutatta be a temesvári magyar társulat. Töretlen sikerét bizonyítja a székelyudvarhelyi 5. Tánc tavasza fesztiválon való részvétel 18-án.

 

Amor_omnia_Foto-Nagy_Jozsef_7

 

További részletek a színház weboldalán.

Jegyek elővételben az előadások helyszínein igényelhetők

 

Bővebben az előadásokról:

ZIÁN & KOPIK >>>

Amor omnia>>>

Veszedelmes viszonyok>>>

Mellékhatások>>>

 

Fotó és forrás: Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház

süti beállítások módosítása