Gyárat látogatott Dunaújvárosban az Örkény társulata

A budapesti Örkény István Színház társulata rendszeres meghívott előadója a Bartók Kamaraszínháznak. A múlt héten a dunaújvárosi színház bérletes előadásának keretében Molnár Ferenc Az üvegcipő darabjával léptek színpadra, de ezúttal megismerkedtek Dunaújváros legnagyobb ipari komplexumával is, a Dunaferr Dunai Vasművel.

rkny_a_Vasmben_1

 

A darab rendezője, Mácsai Pál jelezte, hogy bár visszatérő fellépők Dunaújvárosban, mégsem tudnak szinte semmit arról a gyárról és azokról a benne zajló folyamatokról, amiről Dunaújváros elhíresült, és ami kapcsán egyáltalán színház épült itt a városban.

 

Kérésüknek eleget téve, április 27-én a budapesti társulat egy gyárlátogatáson vehetett részt a Dunaferr Dunai Vasműben, ahol nem csak elméletben ismerkedhettek meg a folyamatokkal, de a gyakorlati munkába is betekinthettek. Megnézhették az olvasztóban a csapolás folyamatát, a konverterben a hulladékégetést, és meleghengermű berendezéseit is. A látogatás végére a jól képzett, tapasztalt mérnökök idegenvezetésének is köszönhetően a fővárosi társulat átfogó képet kapott a vas és az acél előállításának folyamatáról. A színészeket lenyűgözte a látvány, ami után szinte szó szerint tüzes hangulatban léptek színpadra a Bartókban.

 

rkny_a_Vasmben_2

 

A művészek ezúton is köszönik a Bartók Kamaraszínháznak és a Vasmű dolgozóinak a felejthetetlen élményt, ami után még inkább akkora melegséggel fognak gondolni Dunaújvárosra, mint amilyet a gyárban éreztek...

 

forrás: Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

süti beállítások módosítása