Operettpályázat a kecskeméti Katonában

A kecskeméti Katona József Színház az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar színpadi műfaj megújításaképpen, Operett - Pályázatot hirdet.

 

A pályázaton új, eddig még be nem mutatott, kortárs szerzők által írott operett játékokkal lehet részt venni, több fordulóban. A művek között szerepelhet rock-operett is.

A pályáztatás több fordulóban zajlik, különböző határidőkkel, melyet egy szakmai zsűri bírál el;

 

1., A pályázaton való részvételi szándék bejelentése, a mű szinopszisa, zenei terve. A szakmai zsűri visszajelzése alapján lehet a további munkára felkérést kapni.

Határidő: 2010. április 15.

2., A tervezett mű 5 dalának és 4 jelenetének leadása. Ismét a szakmai zsűri visszajelzése alapján lehet a további munkára felkérést kapni.

Határidő: 2010. június 1.

3., A teljes mű zenei anyagának, és szövegkönyvének leadása. Ismételten a szakmai zsűri visszajelzése alapján lehet a további munkára felkérést kapni.

Határidő: 2010. szeptember 1.

4., Konzultáció a mű további munkálatairól a színház művészeti vezetésével és zenei vezetőjével.

Várható időpont: 2010. december 1.

 

Az első díj: 2 millió forint.

 

A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy második és harmadik díjat is kiadjon, és hogy a nyertes pályaművek közül, színpadra állítson egy-egy kiválasztott művet.

 

Amennyiben a szakmai zsűri úgy ítéli meg, a kiválasztott pályaművek keresztmetszetét, vagyis rövidített változatát a Katona József Színház bemutatja kamara színházában.

 

A pályázatra való jelentkezéseket, kérjük a színház címére postázni, és azon feltüntetni, hogy OPERETT PÁLYÁZAT:

Kecskeméti Katona József Színház, 6000 Kecskemét Katona József tér 5.

Kapcsolattartó: Mészár Zsuzsa, telefon: +3676 501 171, email: titkar2@kecskemetikatona.hu

süti beállítások módosítása