Marosvásárhelyi vendégek az Operettben

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem elsőéves, mesterképzésen résztvevő rendező szakos hallgatóit látta vendégül a napokban a Budapesti Operettszínház.

Kerényi Miklós Gábor - KERO® meghívásának eleget téve érkeztek Budapestre a hallgatók, akik három napot töltöttek a fővárosban. A látogatás keretében több előadást tekintettek meg, illetve betekintést kaphattak, hogyan képezzük énekes-színészeinket a Pesti Broadway Stúdióban, itt, az Operettszínházban.

Az egyetemisták hospitáltak Toldy Mária ének- és Fehér Zsuzsa beszédóráján, illetve Kerényi Miklós Gábor főigazgató-rendező "Attack" személyiségfejlesztő tréningjén.

 

marosvasarhely_01

Ezen kívül előadásokat tekintettek meg: az Operettszínházban a Bál a Savoybant és A Bajadért, a Katona József Színházban a Dilettánsokat, a Vidéki Színházak Találkozójának alkalmából pedig a Thália Színházban a Revizort.

 

marosvasarhely_02A marosvásárhelyi rendező szakos hallgatók

Somogyi Szilárd - olyan sikereink, mint a Szép nyári nap, az Abigél, s a Szerdán tavasz lesz immáron Nádasdy-díjas színpadra állítója -, aki a vendégek csoporttársa is Babarczi László vezetőtanár és Patkó Éva osztályában, elmondta: "Nagyon jól éreztük magunkat Budapesten, fantasztikus élményben volt részünk. Ezt az utazást nevezhetjük amolyan pihenésnek, hiszen nemrég mutattuk be A kaukázusi krétakört, amely a vizsgaelőadásunk volt - Babarczi tanár úr segítségével sajátíthattuk el a brechti stílus sajátosságait, amit nem csak mind rendezők, hanem színészek is kipróbálhattunk. Külön köszönettel tartozunk a Vasutas Zeneiskola igazgatójának, Pál Gábornak és Kerényi Miklós Gábornak, hogy ez a tanulmányi kirándulásunk létrejöhetett."

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása