Fődíjat nyert a mady-baby

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház tavalyi évadának egyik legnépszerűbb előadása, a mady-baby megosztva elnyerte Bákóban a "Gala Star" Fesztivál Fődíját.

mady-baby_Foto-Nagy_Jozsef_4

fotó: Nagy József

 

Borbély B. Emília egyéni produkciója, melyet Gianina Cărbunariu írt és B. Fülöp Erzsébet rendezett, május 3-án, a bákói egyéni műsorok fesztiválján versenyprogramban vett részt és Lari Giorgescu L-V: 8-16 című eladásával osztozik a kitüntetésen. A zsűri tagjai voltak: Draga Olteanu Matei, Adriana Trandafir, valamint Alice Barb.

Ez sorban a harmadik elismerés, melyet a különleges előadás és Borbély B. Emília színművész kapott; először 2010 októberében a XXV. Piatra Neamţ-i Színházfesztiválon elnyerte a Legjobb színésznőnek járó díjat, majd november elején a VIII. Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon – Pécsett – a zsűri Különdíját kapta.

Az Erdélyi turné elején a temesvári magyar társulat mikrobusza Gyergyószentmiklósról utazott át Bákóba, hogy eleget tegyen a „Gala Star" Fesztivál meghívásának. A Csiky Gergely Színház folytatja turnéját, ma 16 óra 30 perctől Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház Kamaratermében látható a Mellékhatások című stúdióelőadás, Katona Gábor rendezésében.

forrás: Csiky Gergely Állami Magyar Színház , Temesvár

süti beállítások módosítása