Bérletsorozatot indít a Budapesti Operettszínház

16 bérletsorozatot indít a Budapesti Operettszínház a 2011/2012-es évadban, melyben a legsikeresebb, a világ nagyon ismert, mondhatni, elkényeztetett alkotóinak műveit mutatja be, ezért is a "Sztárszerzők éve" szlogen. Jön a Cigányszerelem és a Marica grófnő is!

Öt premier, melyből négy bérletben is megtekinthető, s természetesen számtalan további sikerprodukció, operettek és musicalek maradnak műsoron a következő szezonban. A Budapesti Operettszínház 16 bérletsorozatot indít, melyben összesen 14 előadás közül választhatnak nézőink. Régi bérlőink 2011. május 9. és 17. között újíthatják meg bérleteiket, újak pedig május 19-étől vásárolhatnak Szervezési és Közönségkapcsolati Irodánkban, valamint Jegypénztárunkban!

A 2011/2012-es évad első premierje alkalmával először egy legenda éled újra - amit mindenkinek látni kell! 17 évvel a magyarországi premier után ismét az Operettszínházban Claude-Michel Schönberg a tíz legtöbbet játszott musical között található Miss Saigon című műve. A sztárszereposztás - Dolhai Attila, Feke Pál, Vágó Zsuzsi, Dancs Annamari, Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt, Bordás Barbara, Vágó Bernadett, Kerényi Miklós Máté, Csengeri Ottília - mellett érdekesség, hogy most is az 1994-es kreatív csapat, köztük a rendező, KERO® hozza létre a produkciót. A Miss Saigon Giacomo Puccini Madama Butterfly - Pillangóasszony című operája alapján készült, s azon rockoperák-musicalek közé tartozik, melyek a lenyűgöző látvány, a különleges - Puccini idézetekkel teli - muzsika, a remek hangzás és a fölfokozott szórakozás mellett igazi zenedrámák. Katartikus élményt kínál szinte minden nézőnek!

 

Berlet

De jövőre visszatérünk az "alapokhoz", a magyar nagyoperettekhez is: újra látható lesz Kálmán Imrétől a Marica grófnő gyönyörű szerelmi története, s tanúi lehetünk Zórika és Ilona vetélkedésének a Cigányszerelemben, amit Lehár Ferenc írt. Előbbivel nyitott tíz esztendeje az újjáépített teátrum, s most, az évfordulóra visszatér a legismertebb magyar arisztokrata, méghozzá ismét KERO® rendezésében. Főbb szerepekben: Kalocsai Zsuzsa, Fischl Mónika, Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Verebes István, Peller Károly, Kerényi Miklós Máté, Dancs Annamari, Oszvald Marika. Lehár Ferenc legtalányosabb operettjét pedig Béres Attila a jekatyerinburgi Sverdlovsk Zenés Színház, majd a Szegedi Szabadtéri Játékok után most az Operettben állítja színpadra, izgalmas zenei megoldásokkal, fergeteges táncokkal, valamint különleges látványvilágot ígérő, sűrű nyírfaerdőt ábrázoló díszletekkel, Kalocsai Zsuzsa, Dolhai Attila, Vadász Dániel, Faragó András, Lehoczky Zsuzsa, Fischl Mónika, Szulák Andrea, Csonka András, Peller Anna, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Vadász Zsolt főszereplésével.

 

A Cigányszerelem premierje 2011. október 20-án, míg a Marica grófnő bemutatója 2012. február 17-én lesz.

 

Negyedik, bérletben is megtekinthető produkciónk egy igazi különlegesség! Szörényi Levente Szent István megkoronázásának ezredik évfordulójára írta történelmi operáját Veled, Uram! címmel. A mű most a komponista az Operettszínház számára készített átdolgozásában születik újjá. A Veled, Uram! igazi shakespeare-i típusú királydráma, tele feszültséggel, akciókkal, konfliktusokkal.

 

A Thália színházi premieren színpadra lép Sasvári Sándor, Feke Pál, Mészáros Árpád Zsolt, Földes Tamás, Janza Kata, Vágó Bernadett és Homonnay Zsolt is Somogyi Szilárd rendezésében.

Kerényi Miklós Gábor színidirektor a premierek, a Miss Saigon, a Cigányszerelem, a Marica grófnő, a Veled, Uram!, illetve az ötödik bemutató, A kaukázusi krétakör - mely igazi csemege lesz mindazoknak, akik a zenés színház kísérletező változatát szeretik - kapcsán elmondta, ezek a darabok olyan karriert futottak be a világ zenés színpadain, hogy a művek, illetőleg a szerzők, Schönberg, Lehár, Kálmán, Szörényi és Brecht a zenés színház csúcstartói lettek!

 

Mellettük természetesen még műsoron marad, s bérletes előadásaink között is szerepel tucatnyi olyan produkciónk - például A Csárdáskirálynő, a Szép nyári nap, a Szerdán tavasz lesz, a Koldusopera, a Csókos asszony, a Mágnás Miska, A Szépség és a Szörnyeteg, az Egy éj Velencében - melyek már sikerrel bizonyítottak színházunkban.

 

Jöjjenek hát, s váltsanak bérletet a Sztárszerzők évére!

 

INFORMÁCIÓ ÉS BÉRLETVÁSÁRLÁS:

Budapesti Operettszínház Közönségkapcsolati és Szervezési Iroda

1065 Budapest, Nagymező utca 19.

Telefon: 353-2172

Jegypénztár

1065 Budapest, Nagymező u. 17.

Telefon: 312-4866

E-mail: berlet@operett.hu

Forrás:Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása