Kritikus órák májusban

Az Örkény Színház János király és a Nemzeti Színház Az ember tragédiája című előadásának alkotóival is beszélgethetnek a nézők májusban a Színházi Kritikusok Céhe által szervezett Kritikus Óra című közönségtalálkozó-sorozat keretében.

A rendezvénysorozat eseményein a színházi kritikusokat tömörítő szervezet egy-egy képviselője vezetésével tartanak az előadások után szakmai beszélgetéseket, amelyeken a nézők találkozhatnak a produkciók alkotóival és a darabban szereplő színészekkel. Az évadzáró májusi program első eseményeként pénteken az Örkény Színházban Csáki Judit beszélget a János király című előadás után Bagossy László rendezővel, a színészekkel és a közönséggel - olvasható a Színházi Kritikusok Céhe honlapján.


A Hídverők Társulat Kések szelik a levegőt című produkciójának létrehozóival május 11-én, szerdán beszélgethetnek a nézők a Fogasházban. Az ESZME Fesztivál keretében pedig három rendezvényt is tart a Színházi Kritikusok Céhe. Május 12-én, csütörtökön a MárkusZínház Csongor és Tünde című produkciójának alkotóival a Thália Színház Arizona (Régi) Stúdiójában, Majoros Ági Bábszínháza Tükör című darabjának létrehozóival a Thália Színház Új Stúdiójában találkozhat a közönség.

 

Videó a Repülési lecke kezdőknek című előadásról


Szintén az ESZME Fesztiválon szerepel a Tengely Gábor rendezte Repülési lecke kezdőknek című produkció, amelyről május 14-én a Thália Színház Arizona (Régi) Stúdiójában Stuber Andrea beszélget az alkotókkal.


A nagyváradi miniévadhoz kapcsolódóan május 18. és 21. között négy közönségtalálkozón is részt vehetnek az érdeklődők: Sergi Belbel Mobil (Alexandru Colpacci rendezése), Georg Büchner Leonce és Léna (Baczó Tünde rendezése), Csehov Medve / Jubileum (Kovács Levente rendezése) és Tasnádi István Közellenség című darabjának (Tasnádi Csaba rendezése) előadás után szerveznek Kritikus Órát.

 

Videó Az ember tragédiájáról


Az évad utolsó közönségtalálkozóján, május 25-én a Nemzeti Színházban Tarján Tamás kritikus beszélget az alkotókkal, nézőkkel Az ember tragédiájáról, amelyet pénteken mutatnak be Alföldi Róbert rendezésében.

süti beállítások módosítása