Mozaik színészünnep

A MOZAIK Színészünnep és Kaszás Attila-díjátadó gála 2011. május 8-án (vasárnap) 19 órakor került megrendezésre a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.

mozaik

 

A MOZAIK Művészegyesület és a Vörösmarty Színház rendezésében negyedízben adták át a Pokorni Zoltán, Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat polgármestere és a MOZAIK Művészegyesület által alapított Kaszás Attila-díjat, amely a magyar ajkú színművészek méltó szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolását is szolgálja. A díjat azok a színművészek kaphatják, akik az átadást megelőző évadban kiemelkedő művészi teljesítményük mellett jelentős közösségépítő szerepet is vállaltak saját társulatukban. Az est fővédnöke dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki személyesen köszöntötte a gálára érkezőket. A Kaszás Attila díjat idén Mucsi Zoltán, a Bárka Színház művésze kapta.

 

IMG_6769Mucsi Zoltán a Bárka Színház Nem tudni, hogyan c. előadásában
fotó: Takács Zsolt | foto.szinhaz.hu 

 

A jótékonysági gálaműsoron felléptek Kaszás Attila művészbarátai, országos és világhírnévre szert tett együttesek és előadók, többek közt a szolnoki Szigligeti Színház, a veszprémi Petőfi Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház művészei. Az est résztvevői részleteket láthattak a Godspell, a Csókos asszony, a Jézus Krisztus Szupersztár, a Mágnás Miska és az Utazás a koponyám körül előadásokból, verset hallhattak Balázs Pétertől, Szarvas Józseftől és Tóth Augusztától. Koreográfus Román Sándor, rendező Galambos Péter.

A gála előtt szakmai fórumot tartottak, amelyen a résztvevők az előadó-művészeti törvény módosításával kapcsolatos kérdéseket vitatták meg. A fórum meghívott résztvevői: Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára, L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke, Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke, Kossuth-díjas rendező, Fekete Péter, a Vidéki Színházigazgatók Egyesületének elnöke, Márta István, a Budapesti Színházigazgatók Egyesületének elnökségi tagja, Hegedüs D. Géza, a MASZK Országos Színészegyesület elnöke, színművész, Dr. Kriza Zsigmond, jogász, az előadó-művészeti Törvény módosításában közreműködő szakértő és Vasvári Csaba, a Mozaik Művészegyesület.

forrás: Vörösmarty Színház, Székesfehérvár

süti beállítások módosítása