Májusban a Scalában

Továbbra is műsoron a "Quartett" című opera és a "Turandot". George Balanchine "Ékszerek" című balettjének bemutatója.

A Luca Francesconi által komponált új opera, a Quartett, Heiner Müller darabjának zenei adaptációja (amely darabot pedig Pierre Choderlos de Laclos Veszedelmes viszonyok című novellája inspirálta). A mű bemutatója áprilisban volt a Scalában. A darab rendezője Alex Ollé, a barcelonai Fura dels Baus színházi társulatból, a karmester Susanna Mälkki (az Ensemble Intercontemporain zenei igazgtaója).

quartett2
Quartett

quartett3
Quartett

Továbbra is műsoron van a Turandot. Maria Guleghina után májusban Lise Lindstrom énekli a címszerepet, Calafként pedig Marco Berti helyett Stuart Neill. Liù szerepében Ekaterina Scherbachenkót láthatja a közönség. A karmester Valery Gergiev, a rendező pedig Giorgio Barberio Corsetti, aki most debütál a Scalában.

turandot
Turandot

turandot2
Turandot

A három zenei és tánc „gyöngyszemet", ami George Balanchine Jewels (Ékszerek) című balettjében egy este kerül műsorra, gyakran előadják önállóan is. A Smaragd címűt Fauré, a Rubintot Sztravinszkij, a Gyémántot pedig Csajkovszkij zenéje inspirálta. Az estén fellép Roberto Bolle, Leonid Sarafanov, Polina Semionova, Alina Somova és Guillaume Côté is. A milánói előadások után Balanchine balettjével tovább utazik a társulat a pármai táncfesztiválra.

jewels

Folytatódik Lang Lang koncertsorozata, aki ebben a hónapban kétszer lép fel: egyszer a Scala Filharmoniusokkal, Semyon Bychkov vezényletével, a másik alkalommal pedig a világhírű jazz zenész, Herbie Hancock társaságában, John Axelrod vezényletével.

lang_hancock

Két családi koncert lesz a Scala kóristáival: az egyiken Britten zenekari művek és néger spirituálék, a másikon Britten Kis kéményseprője hangzik fel.

A hónap az osztrák Angelika Kirchschlager mezzoszoprán dalestjével zárul, aki Schubert, Mahler, Brahms és Liszt dalokat énekel.

 

 

(Forrás és fotók: Teatro alla Scala)

 

Link: www.teatroallascala.org

 

 

süti beállítások módosítása