Gálaest Kovács József operaénekes emlékére

Kovács József, a közelmúltban elhunyt operaénekes májusban lenne 65 éves. Ennek emlékére a Memory-Interoperett Gálaestet rendez 2011. május 17-én, 19 óra 30 perctől a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

A Gálaest jellege az éveken keresztül a közszolgálati médiumokban élőben sugárzott Kovács József által alapított Interoperett, Újévi Gálakoncertjeinek hangulatát idézi majd, a társulat neves művészeitől megszokott színvonalon.

Opera áriákon és musical slágereken kívül felcsendülnek a legnagyobb operett-dallamok többek között Kálmán Imre, Lehár Ferenc és Ábrahám Pál műveiből.

A Gálaesten Korcsmáros György, Jászai Mari-díjas Érdemes művész rendezésében olyan neves művészek, pályatársak, mint – Auksz Éva, Balogh Csaba, Bellai Judit, Békés Attila, Boncsér Gergely, Csengeri Attila, Csutka István, Dániel Gábor, Egri József, Egyházi Géza, Fonyó Barbara, Frankó Tünde, Hruby Edit, Kállay Bori, Keszler Éva, Ladinek Judit, Mahó Andrea, Molnár Marica, Nagy Ibolya, Szalai Csilla, Szeredy Krisztina, Teremi Trixi, Tóth János, Várkonyi Szilvia vagy Xavier Rivadeneira – tolmácsolásában ismerkedhetnek meg a művészetnek e területével.

Az est díszvendége Prof. dr. Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

A művészre Baranyi Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas költőnk fog emlékezni. A Váci Szimfonikusokat Farkas Pál és Pfeiffer Gyula vezényli majd, míg koreográfusként Buzás-Racskó Rita és Molnár Ferenc emelik a rendezvény színvonalát. Szerkesztő Kovács Tünde. A fellépők jelmezeit pedig, Rományi Nóra tervezi.

 

 

Kovcs_JzsefKovács József

 

Kovács József az 1967-ben megrendezett Táncdalfesztiválon a „Jöjj vissza hozzám" c. dallal aratott viharos közönségsikert. Az elkövetkező két évben pedig a Fesztivál közönségdíjasa lett. Elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakát, és ebben az időben már a Budapesti Operettszínházhoz került, ott debütált és felejthetetlen sikereket ért el. Majd külföldi szerződést kapott Grazba és Bécsbe, folyamatosan képezte magát és ott is kimagasló alakításokat nyújtott immár opera- és operett szerepekben egyaránt. 17 év után tért vissza Magyarországra és létrehozta az Interoperettet, amely világszínvonalú produkciókkal kápráztatta el a közönséget itthon és külföldön egyaránt. 2004-ben megalapította a Belvárosi Színházat, amely a továbbiakban helyszíne volt az Interoperett műsorainak. Élete végéig párhuzamosan igazgatta a Belvárosi Színházat és művészeti vezetője maradt az Interoperettnek. Halálával nem ért véget az általa felépített műfaji értékek folytatása, mert megalakult a Memory-Interoperett, amelynek küldetése az operett műfaj ápolása a művész úr által felépített és örökül hagyott színvonalon.

Erre a Gálaestre hatalmas az érdeklődés, de a szervező Memory- Interoperett új helyszínen és méltó színvonalon tervez további előadásokat.

süti beállítások módosítása