Bozsik Yvette Erdélybe készül

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban rendez ismét Bozsik Yvette, a magyarországi táncszínház egyik vezéralakja, aki második alkalommal fog együttműködni az erdélyi társulattal.

Az Új Magyar Szó és a Hargita Népe című romániai magyar napilap tudósítása szerint Bozsik Yvette Peter Handke kortárs osztrák szerző Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról című darabját állítja színpadra a székelyföldi városban. A bemutatóra szombaton kerül sor Gyergyószentmiklóson, egy nappal később Székelyudvarhelyen a Tánc Tavasza fesztiválon is előadják. 

 

bozsikyvetteBozsik Yvette

 

A produkció többéves együttműködés eredményeként jött létre, hiszen Bozsik-előadásokat már 2002 óta többször láthatott a gyergyói közönség a városban rendezett színházi fesztiválokon. A 2008-2009-es évadban a rangos táncművész rendezésében született meg a Játszótér című, több alkalommal is díjazott produkció, amely a romániai és magyarországi turnék fő műsorszáma volt az elmúlt évadokban, és jelenleg is újabb meghívásokat kap fesztiválokra.


Peter Handke darabja a Figura Stúdiószínház és az Udvarhely Táncműhely közös munkája. A Krónika szerint Bozsik Yvette egyszerre ártatlan és provokatív színházi világa most nem csupán táncban jut kifejezésre, hiszen Iványi Marcell, Cannes-ban díjazott filmrendező filmbetéteket készít az előadáshoz.


A szöveg nélküli abszurd előadásban színészek és táncosok alakítják a sokfajta karaktert, az utcákon és tereken látható furcsa és hétköznapi emberek sokaságát. Az előadás a lírai, humoros és groteszk jelenetek váltakozásával beszél az emberi kapcsolatokról és a magányról.

süti beállítások módosítása