Kiürítik a Sirályt

A budapesti Király utcában működő Sirályt, amely színházként, koncerthelyszínként, könyvtárként és kávézó-kocsmaként is üzemel, május 26-ig kell kiüríteni.

A Fővárosi Önkormányzat levélben kérte a Sirályt üzemeltető Városi Színház Művészeti Kht. ügyvezetőjét, hogy a háromszintes ingatlant május 26-án délelőtt tíz óráig "rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban, kiürítve, tisztán bocsássa a tulajdonos birtokába”.

 

asiraly

 

A felszólítást az önkormányzat azzal indokolja, hogy a főváros és a 2005-ben megszűnt Budapest Székesfőváros Könyvesháza Alapítvány között az ingatlan működtetésével kapcsolatos megállapodás 2005. október 31-én megszűnt. Az ingatlant ezután "foglalt ház"-ként vette birtokába a Sirályt üzemeltető civil egyesület, amely havi ezer forintos jelképes áron bérelte azt.

 

„A helyiségek birtokba adása és az ahhoz kapcsolódó elszámolások tekintetében folyamatban lévő perben az alapítvány úgy nyilatkozott, hogy a helyiségekben semmilyen ingósága vagy egyéb vagyontárgya nincs, ezáltal felhatalmazza a tulajdonost a helyiségek birtokba vételére” - írta a Fővárosi Önkormányzat.

süti beállítások módosítása