Budapesti Nyári Fesztivál 2011

Nyakunkon a nyár, a Budapesti Nyári Fesztivál programjait áttekintve pedig biztosan állíthatjuk, hogy az idei szezonban is mindenki megtalálja a kedvére való produkciót. A koncertek, musical-ek és prózai darabok mellett az operett repertoár is rendkívül gazdag, a Városmajori Szabadtéri Színpadon többek között megnézhetjük a Lili bárónőt, A cigányprímást, a Régi nyár című produkciót vagy a Mágnás Miskát. Több mint 100 előadás várja a tisztelt nagyérdeműt.

„Több mint színház: Élmény!" szlogennel indul júniusban ismét a nyár legszínesebb fesztiválja Budapesten, amely több mint száz eseménnyel, látványos, egyedi és gazdag kulturális programokkal várja látogatóit. A szabadtéri színházak varázsa, a csillagos égbolt alatt felcsendülő dallamok, a jól ismert operett slágerek és vidám, szórakoztató történetek, a Margitszigeti és a Városmajori Színpadokon kiállításra kerülő látványos nagyprodukciók, rendhagyó koncertek felejthetetlen élményt kínálnak mindazoknak, akik látogatják a Budapesti Nyári Fesztivál előadásait.

 

Operett előadások a Budapesti Nyári Fesztiválon:

 

Június 24. Lili bárónő (Városmajori Szabadtéri Színpad)

Július 2. A cigányprímás (Városmajori Szabadtéri Színpad)

Július 3. A régi nyár (Városmajori Szabadtéri Színpad)

Július 28. Mágnás Miska (Városmajori Szabadtéri Színpad)

 

 

BNYF03

 

Érkezzen hajóval!

 

Már hajóval is megközvetíthetjük a helyszíneket. A margitszigeti előadásokra és rendezvényekre „Színházi Hajójáratot" kínálunk az „Aludjon Budapesten Színházjeggyel" package ajánlatban. Ebben a Városmajori és a Margitszigeti előadások közül válogathatnak mindazok, akik családdal, baráti társaságukkal érkeznek a fesztivál előadásaira, és szívesen töltenek el hosszabb időt a városban, vagy a fesztivál természeti és építészeti örökségei között teljesebb kikapcsolódásra vágynak, élvezve a szállodák által kínált wellness és egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is.

 

A_ciganyprmsJelenet A cigányprímás című előadásból


Helyszínek

 

A Margitszigeti Szabadtéri Nagyszínpad a látványos és nagykiállítású egyedi események, bemutató előadások, koncertek, táncprodukciók, musicalek, daljátékok, nagytömegeket felvonultató estek impozáns helyszíne. Közvetlen környezetében a Szent Margit kolostor reneszánsz délelőttjei, a Premontrei Kápolna bibliai mesék sorozata és a Jazzy Tower koncertjeivel gazdagítja és színesíti a fesztivál kínálatát.

A Városmajori Szabadtéri Színpad a városban élők kedvelt és szívesen látogatott helyszínén, Buda egyetlen szabadtéri színházában. A 100. születésnapját ünnepeljük a Margitszigeti nagyszínpad udvarában álló, az ország legnagyobb Víztornyának. A Színpad udvarrészére impozáns tető kerül, a Víztorony díszkivilágítást kap, s itt kerül sor a nyár folyamán kedvelt sztárokkal, zenészekkel, együttesekkel jazz koncertek megrendezésére.

 

 

GOCOO42011 egyéb kiemelt programjai:


* GOCOO Japán taiko dob-show - koncert a Margitszigeten

Az Európában turnézó világhírű együttes, a Mátrix2 film zenekara, látványos, misztikus, show-koncerttel vendégszerepel a Margitszigeten - csak egyszeri alkalommal!

 

* Színházi szemle a Városmajorban! Júniustól augusztusig közel negyven válogatott, szórakoztató színházi előadás, valamint a Pest Budára költözik! ez évi sorozatában a Pesti Magyar Színház négy sikerdarabjával szerepel a Budapesti Nyári Fesztiválon.

 

* Mindörökké Liszt! Koncert Edvin Martonnal és sztárvendégeivel

Klasszikustól a popig. Zongorán, hegedűn és énekhangon. Közreműködnek: Fülei Balázs zongoraművész, Edvin Marton hegedűművész, Janicsák Veca és a 120 tagra bővített Szent István Király Szimfonikus Zenekar Záborszky Kálmán vezetésével.

 

* Európai Uniós Táncház Fesztivál

Táncos Sziget címmel 10 órától éjfélig, 25 ország közel 400 táncművésze részvételével. Délelőtt Táncos Séta, napközben nemzetiségek táncainak tanítása és vásár, este Ünnepi Gála a nagyszínpadon.

 

* Claude-Michel Schönberg – Alain Boublil: A nyomorultak (musical)

Mindenidők legsikeresebb musicalje, fantasztikus kiállításban a Margitszigeti Nagyszínpadon. Sztárénekesek: Feke Pál, Egyházi Géza, Puskás Péter, Koós Réka


* Kodály Zoltán: Háry János (daljáték)

A nagyotmondó és nagyot álmodó, az osztrák császár és császárné legkedveltebb huszára, Napóleon legyőzője, a legsármosabb magyar katona, Háry János fantasztikus történetét, esküvőjét mutatjuk meg Önöknek egy nem mindennapi új produkcióban, Vidnyánszky Attila rendezésében.

 

* Carl Orff: Carmina Burana (balett)

Tánc show Juronics Tamás koreográfiájában a Szegedi Kortárs Balett, a Dohnányi Zenekar és énekkar Hollerung Gábor karnagy vezetésével, kiváló táncos és énekes szólisták közreműködésében.

 

* Egy bohém rapszódiája! Koncert-színház Freddie Mercury emlékére. Sztárénekesekkel a Queen zenekar egykor legendás énekeséről. Fellépnek: Serbán Attila, Szomor György, Tóth Vera, Tóth Gabi, Puskás Péter


* Miklós Tibor – Szomor György: Robin Hood (musical)

A 2010-es év sikerprodukciója sztárfellépőkkel, ismét a Margitszigeten! Főbb szereplők: Kovács Áron, Andrádi Zsanett, Puskás Péter, Gesztesi Károly


* Állami Népi Együttes Ecseri lakodalmas (néptánc)

Megalakulásuknak 60. évfordulóját ünnepli az Állami Népi Együttes: újra színpadra kerül az Ecseri lakodalmas és a legújabb sikerdarab, a Naplegenda. Közreműködik a Szolnoki Szimfonikusok Zenekara és Énekkara és az együttes saját népi zenekara.

 

* I LOVE MARGITSZIGET! 12 hétvégén interaktív ingyenes családi események helyszíne a Margitszigeti színház és környezete. Egész napos programok a kultúra, sport és kikapcsolódás jegyében, a természeti és épített örökségünk védelmében, a velünk élő és örökölt történelem.

 

Fotók, forrás: Budapesti Nyári Fesztivál

süti beállítások módosítása