„Teremtő nő"

Minden előzetes híresztelés ellenére sikerül idén is megrendezni a különböző művészeti ágakat felvonultató film és zenei fesztivált.

mwmadar_400

Nem mondható problémamentesnek az idei fesztivál-finanszírozás. Bajban volt a Titanic is, de végül sikerült a megszokott színvonalon lebonyolítani áprilisban, kívülről is érzékelhető „mindössze" a fődíj mellé járó pénzdíj hiánya volt. És szerencsére a Mediawave-et sem kell hiányolnunk, pedig egészen a közelmúltig itt is csak a kérdőjelek sorakoztak.

 

Lényeg a lényeg, idén június 2-11. között lesz Mediawave, a tavaly kipróbált helyszínen, vagyis Szombathelyen. A filmes szekció idén a „Teremtő nő" tematikát kapta, mindenféle műfajú és hosszúságú munkákat lehetett nevezni, így állt össze az összesen 74 filmet magába foglaló nemzetközi versenyprogram. A nagyjátékfilmek között Hajdu Szabolcs Szemle-győztes Bibliotheque Pascal-ja szerepel, rövidfilmeknél pedig Zomborácz Virág Valami kék, Szabó Csilla Tune és Török Marcell Margarét című alkotása látható. Valamint Szlovákia színeiben versenyben van Priekler Mátyás Cannes-t is megjárt kisjátékfilmje, a Köszönöm, jól, amit igazán nézzen meg mindenki, akinek véletlenül lehetősége van rá, érdemes.

A Mediawave hagyományaihoz híven természetesen a sűrű és változatos zenei program is szerkesztés alatt áll. A fellépők műfajok szerinti csoportosítása megtalálható a honlapon, a teljesség igénye nélkül látható és hallható lesz Stevan Kovacs Tickmayer, a Tudósok, Andreya Triana, valamint számtalan olyan formáció, amelyek kifejezetten a fesztivál idejére állnak össze hosszabb-rövidebb műsorral.

A fesztivál weboldala: www.mediawavefestival.hu

süti beállítások módosítása