Vitriolos előadássorozat a Manufacture des Abbesses-ben

Úgy látszik, hogy Franciaországban már elkezdődött az elnökválasztási kampány. Legalábbis erre utal Yann Reuzeau La Chute d'une nation (Egy nemzet bukása) darabjának bemutatója a Montmartre-on található, 120 nézőt befogadó Manufacture des Abbesses-ben.

chute_groupe

 

Valójában nem is egy bemutatóról van szó, mivel a drámaíró-rendező állítása szerint nem tudta mondandóját másfél órába sűríteni, ezért az amerikai és brit TV sorozatokhoz hasonlóan „sorozatot" indított. Az első két részt idén januárban mutatták be, a harmadikat márciusban, jelenleg pedig a negyedik próbái zajlanak. Ezt júniustól láthatja majd a közönség.

 

yann_reuzeau__photo_pour_site

Yann Reuzeau

 

A most 32 éves szerzőt mindig is érdekelte a politika, először gimnazistaként lepődött meg és borult ki azon, hogy Hitler demokratikus választás útján került hatalomra. Korábban Monsieur le Président (Elnök úr) címmel komédiát írt a hatalomról. Mostani pedig egy olyan politikai fikció, amely erősen utal a mai viszonyokra, amikor is a liberális és komplexumoktól mentes jobboldal van hatalmon, a baloldal megosztott és bénult, és a populizmus fenyeget mindenfelől.

Forrás: ITI Magyar Központ

süti beállítások módosítása