Mici néni két élete, háromszor

Május végéig összesen három alkalommal tekinthető meg Mici néni két élete vígjáték a Turay Ida Színház előadásában. A darab két idős ember bájos szerelmi története, akik dacolva a korral, bebizonyítják, hogy sosem késő, az ember mindig megtalálhatja a boldogságot! A szórakoztató, félreértésekkel, humorral teli kedvesen nosztalgikus vígjáték témája ma sem elavult, sőt, mondhatni: örökérvényű. Hiszen szerelem mindig volt és lesz, és aki szerelemes mindig kivirul, megszépül, megfiatalodik, bármely korosztály tagja is...!

A történet Hámos György azonos című, nagysikerű filmjének színpadi adaptációja. A film a hatvanas években készült Kiss Manyi és Páger Antal emlékezetes főszereplésével.

 


Részlet az 1962-ben készült filmből

 

Mici néni, a valamikori híres színésznő egyedül él egy kétszobás lakásban, és szerény nyugdíjából tengődik. A házmesterné főz rá, időnként meglátogatja egy volt kolleganője a színészotthonból, és állandóan jár hozzá a körzeti orvos. Mindenki folyton aggódik érte, teletömik gyógyszerekkel, úgy bánnak vele, mint egy beteg öregasszonnyal, holott valójában egyesek csak irigylik, mások a hagyatékára pályáznak. Mici néninek elege van belőlük, és kiadja az egyik szobát egy fiatal házaspárnak. Mindenki felháborodik, a fiatalok azonban nagyon szeretik őt, Mici néninek pedig esze ágában sincs meghalni! Épp ellenkezőleg! Megismerkedik egy taxisofőrrel, Gál Alfréddel, akiről kiderül, hogy hajdan, fiatal korukban, mikor Mici néni még sztár volt, sokszor ő szállította konflison haza egy-egy színházi előadás után.... A házmesterné és az irigy barátnő hoppon maradnak, ezt sose hitték volna, hogy a nemrég még beteg néniként kezelt Mici néni kivirul, egészséges, sőt mi több: szerelmes! Mert bizony, a szerelemnek nem lehet korlátot szabni!

 

 

2011. május 24., kedd 10.00

Helyszín: HONVÉD KULTURÁLIS KÖZPONT

(1143 Budapest, Stefánia út. 34.-36., Tel.: 06 1 273-41-00)

Jegyár: 800Ft

 

2011. május 26., csütörtök 19.00h

Helyszín: BARTÓK BÉLA MEGYEI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

(9022 Győr, Czuczor Gergely u. 17., Tel.: 06 96 326-522)

Jegyár: 2.800Ft, Nyugdíjasoknak: 1.500Ft

 

2011. május 30., hétfő 19.00h

Helyszín: MUNKÁCSY MIHÁLY MŰVELŐDÉSI HÁZ

(2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály u. 83., Tel.: 06 23 99-250

Jegyár: 2.400Ft

 

mici

 

Hámos György - Vajda Anikó

Mici néni két élete

vígjáték 2 részben

 

Szereplők:

Mici néni, volt primadonna: TÓTH JUDIT Jászai Mari-díjas

Gál Alfréd, taxis: CS. NÉMETH LAJOS

Laci, Kati férje: VICZIÁN OTTÓ Jászai Mar-díjas

Kati, Laci felesége: MAGYAR TÍMEA

Rózsi, Mici néni barátnője: HALÁSZ ARANKA

Mariska, házmesterné: HŰVÖSVÖLGYI ILDIKÓ

Nyomozó: DÓZSA LÁSZLÓ

Pincér: NEMES RICHÁRD

Díszlet: Krsztovics Sándor

Jelmez: TIARA

Rendezőasszisztens: Szabó Anikó

Rendező: Bencze Ilona Jászai Mari-díjas

 

Azok, akik  a Munkácsy Mihály Művelődési Házban a Turay Ida Színház 2011-es tavaszi előadásaira felnőtt bérletet vásároltak, ajándékként a „Mici néni két élete"című előadásukra fél áron válthatja meg jegyét.

 

Jegyek a helyszínen válthatók!

További információ: a www.turayidaszinhaz.hu weboldalon

Tel.: 06 (23) 428-470

 

Fotó és forrás: Turay Ida Színház

süti beállítások módosítása