Nyáron is játszik a veszprémi színház

Nyári színházi esték címmel előadás-sorozatot tartanak júniusban és júliusban több helyszínen Veszprémben a Petőfi Színház művészei, kétszer vidékre is utaznak, egyszer pedig a fővárosban lépnek fel.

Június 20-án Budapesten a Klebelsberg kúria színpadán mutatjuk be az Indul a bakterház című darabot, június 24-én és 25-én pedig Ajkán lépünk fel a Csókos asszony című operettel - mondta Oberfrank Pál, a színház igazgatója.

 

oberfrank_palOberfrank Pál


Július 2-án a Páratlan páros című komédiát adják elő Veszprémben a Séd-völgyben lévő Historia kertben. Július 8-án a Petőfi Színházban mutatják be a Singsingsing2 című musical show-t, másnap ismét a Historia kertben lép fel a társulat a Túl a rivaldán elnevezésű zenés kabaréval, amelynek Szerednyei Béla a rendezője.


A következő előadás ugyancsak vidéken lesz, Gyulán az Indul a bakterház című darabot adják elő. Oberfrank Pál ismertetése szerint Veszprémben ezután július 22-én lépnek fel újra, és a Túl a rivaldán kabarét adják elő a Hotel Historiában. Másnap a Historia kertben Operett utazás címmel adnak műsort, július 24-én pedig a Petőfi Színházba várják a közönséget a Csókos asszony című operett előadására.

 

ocsokosasszonyCsókos asszony


Július 26-án a VeszprémFest keretében a várszínpadon mutatják be a Pomádé király új ruhája című gyermekoperát és a nyári előadás-sorozat befejezéseként augusztus 15-én ugyancsak a várszínpadon játsszák a Singsingsing2-őt.


A színház igazgatója elmondta, hogy június 2-án és 3-án fogadják a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatát, amely I. L. Caragiale Karnebál című darabját adja elő két estén át a Petőfi Színházban. Oberfrank Pál emlékeztetett arra, hogy tíz éve játszott utoljára Veszprémben az erdélyi város társulata. A darabot Réz Pál fordítása nyomán Parti Nagy Lajos írta.

süti beállítások módosítása