ÚjraTervezés Kaposváron

ÚjraTervezés: hangzik a Csiky Gergely Színház 2011/2012-es évadának mottója. Új irányok sejlenek fel, az új és az ismerős arcok találkozása új impulzusokat ad (talán a jövőben épületfelÚJításra is számíthatnak).

ÚjraTervezés: a kezdőbetűk kiadják az évad alapgondolatát: ÚTra hívják a nézőket. S hogy kik lesznek az útitársak, milyen úti célokat tűztünk ki magunk elé, s mely állomásokon pihennek meg ÚTközben?

 

kaposvar

 

A nagyszínpadon öt bemutató várják a nézőket:

Szabó Máté rendezésében A régi nyár című zenés vígjátékban Kerekes Éva, Ivancsics Ilona, Seress Zoltán, Koltai Róbert és Marofka Mátyás e.h. lépnek színpadra a kaposvári társulat tagjai mellett.

 

A második állomás az Amint a mennyben című svéd misztériumjáték Funtek Frigyes rendezésében, majd egy ősbemutató következik:

Háy János és Lovasi András első közös munkáját, A kéz című bítzenés szindarabot Göttinger Pál rendezi.

 

Ez után Shakespeare IV. Henrikjét állítja színre Tim Carroll a Londoni Globe Theatre rendezője.

A következő évad Tasnádi István Finitojával zár; Dömötör Tamás rendezésében Szikszai Rémusz és Kaszás Gergő is színpadra lépnek majd.

 

IV.henrik

 

Hosszú szünet után két előadással újra indul Kaposváron a gyerekbérlet! Vidovszky György A Pál utcai fiúkat viszi színre, a kisebbeket Kelemen József hívja kalandokra a Pán Péter című zenés musicallel.

 

A Stúdióban ősbemutatóval kezdődik az évad:

Sofi Oksanen finn írónő Tisztogatás című tragédiáját Valló Péter neve jegyzi, a főbb szerepekben Takács Katit és Kaszás Gergőt láthatják a nézők.

 

tisztogatas

 

Kocsis Pál a reneszánsz színház világába kalauzol bennünket a Színházi bestiák című komisz játékkal.

Rusznyák Gábor folytatja a Szophoklész – Jon Fosse trilógiát, az Oidipus után most az Antigonét viszi színre.

 

antigone_csoportkp

 

Az utolsó bemutató Schwajda György A szent család című komédiája, melyet fia, Schwajda Gergő állít színpadra, Molnár Piroska főszereplésével.

A bérletezés már elkezdődött, az idei helyeiket június 18-ig foglalhatják le.

 

Fotó és forrás: Csiky Gergely Színház

süti beállítások módosítása