Huszka Jubileumi Gála

Június 5-én és 6-án a Budapesti Operettszínházban ismét életre kelnek Huszka Jenő legismertebb és legkedveltebb operett slágerei. A gálaműsor rendezője Böhm György, a produkcióban többek között a Mária főhadnagyból és a Lili bárónőből is hallhatunk részleteket a teátrum népszerű művészeinek tolmácsolásában. A Huszka jubileumi gálának egy izgalmas keretjáték (Kállai István szövegkönyve alapján) adja meg az ízét. A Huszka életművét átölelő produkcióban Szabó P. Szilveszter alakítja a szerzőt.

Több mint ötven esztendeje, 1960. február 2-án hunyt el a a magyar operettmuzsika kiváló úttörője és klasszikusa, Huszka Jenő. A Budapesti Operettszínház nagyszabású gálaműsora, a teátrum sztárjaival, rá emlékezik.

 

huszka03

Huszka Jenőt Szabó P. Szilveszter kelti életre



A XX. század hajnalán Huszka elsőként használt új magyar hangot az operett műfajában. A komponista nyomán vált világhírűvé ennek a műfajnak a magyar ága. Az ő nyomdokán járt Kacsóh, Lehár, Kálmán, Jacobi, Szirmai, Ábrahám, Zerkovitz, Eisemann és a többiek is. Talán ő tudta legjobban és legkövetkezetesebben a verbunkos hangot, a magyar táncritmust, a palotást, a csárdást, a népies műfajt beépíteni a sikeres bécsi klasszikus operett bevált formakeretébe.

Huszka 1902-ben bemutatott Bob herceg című műve volt az első operett, melyet külföldön is játszotta. S ezt még számtalan sikerdarab követte, például a Lili bárónő, az Erzsébet, a Mária főhadnagy vagy a Gül baba.

A gálaesten természetesen ezekből hangzanak fel a legnépszerűbb slágerek.

Előadások: 2011. június 5. 19:00

                      2011. június 6. 19:00

 

Huszka01

Mária főhadnagy - Fischl Mónika és a kórus



Huszka Jubileumi Gála

Közreműködők:

 

Bódi Barbara

Bordás Barbara

Geszthy Veronika

Kalocsai Zsuzsa

Kékkovács Mara

Lehoczky Zsuzsa

Lukács Anita

Náray Erika

Oszvald Marika

Peller Anna

Szendy Szilvi

Boncsér Gergely

Dolhai Attila

Faragó András

Földes Tamás

Jantyik Csaba

Kerényi Miklós Máté

Peller Károly

Szabó Dávid

Szabó P. Szilveszter

Vadász Dániel

Vadász Zsolt

A Színház Énekkara

A Színház Balettkara

A Színház Zenekara

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása