Két premierrel indul a Sztárszerzők éve az Operettszínházban

Szeptember közepén a Miss Saigon, októberben pedig a Cigányszerelem kerül a Budapesti Operettszínház repertoárjára elsőként a 2011/2012-es évadban, mely a "Sztárszerzők éve" szlogent kapta. Persze, korábbi sikerprodukcióink is műsoron maradnak. Jegyek 2011. június 6-ától válthatók a bérletek mellett!

A 2011/2012-es évad első premierje alkalmával egy legenda éled újra - amit mindenkinek látni kell! 17 évvel a magyarországi premier után szeptember 15-16-ától ismét az Operettszínházban Claude-Michel Schönberg a tíz legtöbbet játszott musical között található Miss Saigon című műve. A sztárszereposztás - Dolhai Attila, Feke Pál, Vágó Zsuzsi, Dancs Annamari, Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt, Bordás Barbara, Vágó Bernadett, Kerényi Miklós Máté, Csengeri Ottília - mellett érdekesség, hogy most is az 1994-es kreatív csapat, köztük a rendező, KERO® hozza létre a produkciót. A Miss Saigon Giacomo Puccini Madama Butterfly - Pillangóasszony című operája alapján készült, s azon rockoperák-musicalek közé tartozik, melyek a lenyűgöző látvány, a különleges - Puccini idézetekkel teli - muzsika, a remek hangzás és a fölfokozott szórakozás mellett igazi zenedrámák. Katartikus élményt kínál szinte minden nézőnek!

 

ciganyszerelemA Cigányszerelem Szegeden

De jövőre visszatérünk az "alapokhoz", a magyar nagyoperettekhez is: október 20-21-étől tanúi lehetünk Zórika és Ilona vetélkedésének a Cigányszerelemben, amit Lehár Ferenc írt. Lehár Ferenc legtalányosabb operettjét Béres Attila a jekatyerinburgi Sverdlovsk Zenés Színház, majd a Szegedi Szabadtéri Játékok után most az Operettben állítja színpadra, izgalmas zenei megoldásokkal, fergeteges táncokkal, valamint különleges látványvilágot ígérő, sűrű nyírfaerdőt ábrázoló díszletekkel, Kalocsai Zsuzsa, Dolhai Attila, Vadász Dániel, Faragó András, Jantyik Csaba, Lehoczky Zsuzsa, Szulák Andrea, Fischl Mónika, Lukács Anita, Csonka András, Peller Anna, Szabó Dávid, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Vadász Zsolt és Verebes István főszereplésével. A két felsorolt komponista mellett olyan sikeres alkotók, mint Szörényi Levente, Bertolt Brecht vagy Kálmán Imre műveit mutatja be még a 2011/2012-es szezonban az Operettszínház, ezért is a "Sztárszerzők éve" szlogen.

 

egyejvelencebenJelenet az Egy éj Velencében című operettből

De természetesen korábbi sikerprodukcióink is műsoron maradnak. Az évad első két hónapjában megtekinthető még legutóbbi premierünk, az Egy éj Velencében, Johann Strauss egyik legnépszerűbb vígoperája, melyben - a korabeli kritikusok szerint - több a dallam, mint egy Beethoven-szimfóniában. Varázslatos muzsika, egyszerre andalító és felpezsdítő keringők, vérforraló polkák, álarcosbáli forgatag, igazi ünnep a Szent Márk téren; s közben szerelem, csalás, felszarvazás, féltékenység, beteljesülés. Igazi olaszos temperamentum, csipetnyi keserű bécsi humorral elegyítve... Az előadás nem fukarkodik a látványossággal - különleges világba helyezi a történteket: egy flipperasztalra, ahol szemet gyönyörködtető velencei díszletelemek között pattognak, forognak és háborúznak a golyónak öltöztetett szereplők. ovábbra is látható lesz az operettek közül a Madame Pompadour, a Lili bárónő, A Csárdáskirálynő, a Mágnás Miska, vagy olyan népszerű musicalek, mint a Rómeó és Júlia, a Rebecca, az Abigél, a Jövőre, Veled, Itt!, a Tavaszébredés, vagy improvizációs estünk, az Impro és Kontra, s gyerekelőadásaink közül a Musicalmesék, illetve az Erdei kalamajka.

 

peller_kettecsken

Tovább színesíti programunkat, hogy az Operettszínházban tartja lemezbemutató koncertjét Peller Károly.

Szeptemberi és októberi produkcióinkra 2011. június 6-ától lehet belépőket vásárolni Jegypénztárunkban, Szervezési és Közönségkapcsolati Irodánkban, valamint az ismert elárusító helyeken, illetve az operett.ticketportal.hu weboldalon, ahol rögtön kis is nyomtathatja jegyét! Pavilonunk az Andrássy út és a Nagymező utca sarkán egész nyáron várja nézőinket - minden nap este 8-ig! Ugyanitt válthatók bérletek is a következő évadra - közönségünk 16 sorozat közül választhat.

Siessen, s gondoskodjon időben őszi programjairól!

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása