Követelik Alföldi menesztését

Levélben fordult a KÉSZ Dr. Réthelyi Miklós miniszter úrhoz, és kérte Alföldi Róbert igazgató azonnali menesztését a Nemzeti Színház éléről.

 

Tisztelt Miniszter Úr!


A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Civil Összefogás Fórum követeljük Alföldi Róbert igazgató azonnali menesztését a Nemzeti Színház éléről.
Megnyilatkozásaink tükrözik emberségünk állapotát. Az igazgató emlékezetes válasza egy újságírónő kérdésére bizonyította, hogy ő egy emberségében megfogyatkozott személy. A történtek nem jelentenének ekkora horderejű kérdést, ha nem a kultúráért felelős, egyik kulcsfontosságú feladatot ellátó személyről lenne szó. Közönséges, cinikus és durva hangvétele és mondandója Alföldi Róbert kulturálatlanságát, méltatlanságát és alkalmatlanságát bizonyítja posztjára. Az újságírónő személyét és a közízlést alapvetően sértő megnyilatkozása nem puszta figyelmeztetésre ad okot. Miniszter úr reagálását úgy értékeljük, hogy ismét elmaradt a felelősségre vonás egy példaértékű esetben. A történtek messzebb mutatnak a konkrét eseményen: Meddig tűri az erkölcsbe ütköző, felelősséget nem ismerő magatartást a magyar társadalom?
Kérjük Miniszter urat, hogy követelésünket vegye komolyan, vizsgálja felül korábbi döntését az ügyben!

Budapest, 2011. június 2.


Kiadó: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

süti beállítások módosítása