Markó Iván perli a Revizort

Kétmillió forintos kártérítési pert indít a Revizor ellen Markó Iván, mert úgy látja, igaztalan, hogy művészete a nyolcvanas éveket képviseli, és hogy ne lenne világhírű táncos, koreográfus.

Pert indít a Revizor kritikai portál ellen Markó Iván és a Táncvilág Művészeti Szolgáltató Nkft. Králl Csaba tánckritikus nyílt levele miatt , amelyet Bozsik Yvette táncos-koreográfushoz címzett. A következő szövegrészleteket kifogásolják:

“Markó Iván pedig Markó Iván, aki még mindig abban a hiszemben él, hogy ő a messiás”

„Egyébként meg: vajon nem kellemetlen számodra, hogy Markó Ivánéval együtt említik a nevedet, aki úgy világhírű koreográfus, ahogy én világhírű zsurnaliszta, és amit ő képvisel, az köszönő viszonyban sincs azzal, amit Te a kortárs művészetről gondolsz? Persze, Markó csináljon azt, amit akar, szíve joga, de Te kész vagy összebútorozni a nyolcvanas évekkel?”

 

markoivanMarkó Iván

 

Markó úgy véli, mindez sérti személyiségi és a jóhírnévhez való jogát. Keresetében azt is kijelenti: nem igaz, hogy a Fesztiválbalettet ne jegyeznék a szakmában és külföldön. Kéri a bíróságot, állapítsa meg, hogy jogsértés történt és kötelezze bocsánatkérésre a Revizort. Emellett a kereset Markó Iván számára 1 500 000 forint, a a Táncvilág Művészeti Szolgáltató Nkft. Részére pedig 500 000 forint kártérítést igényel.

 

A Revizor főszerkesztője, azaz Csáki Judit kritikus 2011. november 8-án áll bíróság elé. A portál annyi kommentárt fűzött az esethez: „a vélemény szabad”.

süti beállítások módosítása