Pest Budára költözik

Zárnak a kőszínházak, nyitnak a szabadtéri színházak! A Pesti Magyar Színház vendégjátékával június 9-én nyit a Városmajori Szabadtéri Színpad. Négy előadás, négy műfaj – új helyszínen.

eloadas_foto2

 

Buda egyetlen szabadtéri színháza, a Városmajori Szabadtéri Színház egész nyáron át változatos és színes kínálattal várja a közönséget, kicsiket és felnőtteket egyaránt.

Június-július-augusztus hónapban a komolyzenei és szórakoztató zenei koncertek illetve hétvégi gyerekelőadások mellett az idén is a Városmajori Színházi Szemle műsorából válogathatnak, amely a legsikeresebb budapesti, vidéki és határon túli magyar kőszínházi előadások találkozója, és az évad legfrissebb előadásait gyűjti csokorba – új helyszínen, a Városmajor park közepén található színpad hangulatos zöld környezetében.

Ennek részeként június elején a Pest Budára költözik! minifesztivállal kezdődik a szezon. A Városmajor kiemelt vendége idén a Pesti Magyar Színház lesz, amely négy nagysikerű előadását mutatja be a közönségnek – négy műfajban. Június 9-én a La Mancha lovagja musical (utolsó előadás!), június 11-én a Feleségem története próza, június 23-án az Osztrigás Mici komédia, június 26-án pedig az Arzén és levendula lesz látható.

A megújult, impozáns tetőtérrel befedett Városmajori Szabadtéri Színpadon a szeszélyes nyári időjárás viszontagságaitól védetten élvezhetjük a színházi estéket.

Indul tehát a nyár leghosszabb fesztiválja, a Budapesti Nyári Fesztivál, amelynek másik kiemelt helyszíne a Margitszigeti Szabadtéri Színpad. Válogasson kedvére a fesztivál több mint 100 programjából, foglalja le helyét már most!

Jegyek kaphatók országosan, az ismert jegyirodákban.

Jegyvásárlás online, kezelési költség nélkül: szabadter.jegy.hu – vagy személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Budapest, Nagymező utca 68.)

További információk: www.szabadter.hu

 

    

 

Mitch Leigh - Joe Darion: La Mancha lovagja

DALE WASSERMANN zenés drámája

A Pesti Magyar Színház előadásában

 

Valljuk be őszintén: mi is kinevetjük a Búsképű Lovagot, szánakozunk rajta - mégis szí-vünkbe zárjuk. Nem tudunk rá haragudni, bármit csinál, mert ő meri vállalni helyettünk is szí¬vünk mélyén megbúvó álmainkat, vállalni a gyanútlan, naiv és tiszta harcot a Rosszal, ő az, aki a gúnykacajon át is harcol elképzelt igazáért, a Szépségért és az Erényért. Cervantes regényében megörökítette az örök álmodozót, a szélmalmokkal harcolót. A történet musical változatában a szerzők az írót, Cervantest is megelevenítik: ő kíséri végig La Mancha lovagját kalandjain úgy, hogy saját maga "bújik be" Don Quijote bőrébe. Egy személyben ketten járják végig az álmok, a hősi erények, a szerelem és megaláztatás útját a halálig. De Don Quijote nem halhat meg, az ember álmok és célok nélkül nem élhet, s mint ahogy a kis cseléd, Aldonza szívében megfogannak a Búsképű lovag álmai, mi is úgy rejtjük szívünk mélyén az örök Don Quijotét.

 

Az eredeti produkciót színpadra alkalmazta: Albert Marre

Fordította: Blum Tamás


Don Quijote (Cervantes) Jegercsik Csaba

Sancho Szücs Sándor

Aldonza Szücs Kinga

Dr. Carrasco (a herceg) Gula Péter

Fogadós (kormányzó) Sipos Imre

Az atya Pavletits Béla

Házvezetőnő Soltész Bözse

Unokahúg Losonczi Kata

Borbély Tahi József

Pedro Végh Péter

Gitáros Juhász Levente a.n.

Fogadósné Domáreckájá Júlia a.n.

Az inkvizíció századosa Gémes Antos

Közreműködnek: Hűbér Tünde, Sipos Csaba és a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei

Díszlet: Vayer Tamás Jelmez: Tordai Hajnal

Koreográfus: Fincza Erika Mozgás: Gyöngyösi Tamás

Zenei vezető: Fekete Mari

Rendezőasszisztens: Lévai Ágnes

Rendező: IGLÓDI ISTÁN

 

Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban.

Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: szabadter.jegy.hu - vagy személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Nagymező utca 68.)

 

Előadás időpont: 2011. június 9. csütörtök 20.00

Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad

Utolsó előadás!

forrás: Szabad Tér Színház

süti beállítások módosítása