Tompa Gábor-rendezte operaelőadás Kaliforniában

Június 11-én a San Diego-i Bach Collegium először mutat be operaelőadást, a Dido és Aeneast. Az előadás rendezője Tompa Gábor, a Kolozsvári Magyar Színház igazgatója és a Kalifornia Egyetem (San Diego) rendezői tanszékének vezetője.

A Bach Collegium San Diego egyetlen régizene-társulata, mely nyolcadik évadát egy teljes egészében színre vitt operaelőadással zárja: Henry Purcell Dido és Aeneas című előadását június 11-én és 12-én mutatják be az újonnan épült, 400 férőhelyes Rancho Santa Fe Előadóművészeti Központban.

A Dido és Aeneast 16 operaénekes és egy 16 személyes zenekar adja elő eredeti, 17. századbeli hangszereken. Az előadók között jelen vannak San Diego legtehetségesebb operaénekesei és a Bach Collegium régizene-együttesének kiemelkedő szólistái, New Yorkból, Los Angelesből és Philadelphiából: Kathryn Mueller (szoprán), Janelle DeStefano (mezzoszoprán), Angela Young Smucker (alt), valamint Scott Mello (tenor). Zenei vezető: Ruben Valenzuela.

 

dido_plakat

 

A San Diego-i Bach Collegium 2003-ban létesült, alapítója Ruben Valenzuela. A társulat célja gazdagítani San Diego zenei közösségét történelmi referenciájú - reneszánsz, barokk, és legfőképpen Bach - előadásokkal. A társulat tagjai olyan zenészek, akik tapasztalataikat az Ancient Music (Nagy-Britannia), az American Bach Soloists, a Festival Ensemble Stuttgart és a Philharmonia Chorale keretében szerezték.

 

Fotó és forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház

süti beállítások módosítása